Pitääkö nykyään olla passi tai henkilökortti mennessä pohjoismaihin tai Eestiin tai Latviaan?

Pitääkö nykyään olla passi tai henkilökortti mennessä pohjoismaihin tai Eestiin tai Latviaan?

KUULIN ETTEI AJOKORTTI KELPAA? ENTÄ TANSKA JA SAKSA?

2 vastausta

Ulkoasiainministeriön verkkosivuilla kerrotaan, että passi ja henkilökortti ovat matkustusasiakirjoja. Ajokortti sen sijaan ei ole matkustusasiakirja eikä virallinen henkilötodistus.

Poliisin verkkosivuilla kerrotaan, että passia ei tarvita Pohjoismaissa (Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti) matkustettaessa. Vaadittaessa on kuitenkin pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä ja se, että on jonkin Pohjoismaan kansalainen. Tämän voi todistaa henkilökortilla. Ajokortista ei löydy kansalaisuusmerkintää.

Henkilökorttia voi passin sijaan käyttää matkustusasiakirjana myös Latviassa, Saksassa ja Virossa.

Kommentit (0)
27.04.201720:57
18608
49

Ajokortti ei ole matkustusasiakirja, joten en ole koskaan olettanutkaan että se riittäisi ede spohjoismaissa. Mutta aina oppii uutta - yritin tehdä nettihakua siitä ovatko säännöt muuttuneet, ja mitä löysinkään, Finnairin mukaan (https://www.finnair.com/fi/fi/information-services/before-the-flight/tra...) ajokortti tosiaan kelpaa "Skandinaviassa". Veikaanpa että tuo käytäntö lakkautetaan vuoteen 2019 mennessä, koska silloin pankkitunnuksiakaan ei enää saa ajoakortilla. Laki on sitä varten muutunut jo viime kesäkuussa ( https://www.lvm.fi/-/suomalainen-tunnistusjarjestelma-yhteensopivaksi-eu...).

Kommentit (0)

Vastauksesi