Pitääkö koko seinä maalata kittauksen jälkeen?

Pitääkö koko seinä maalata kittauksen jälkeen?

Jos tietää oikean värisävyn voiko maalata vain siitä kohtaa mistä on paikattu seinä niin että lopputulos on tasainen. En ole uskaltanut kokeilla vielä?

2 vastausta

Tähän on mahdotonta antaa vastausta näkemättä projektiasi. Lopputulokseen vaikuttaa todennäköisesti monikin seikka. Miten isoja paikatut kohdat ovat? Seinän rakenne: sileää levyä, kiveä, paneelia tms? Pääseekö huoneeseen kirkas luonnonvalo ja onko ko. seinä muutoin kirkkaasti valaistu vai hämärässä nurkassa. Tuore maali voi oikeasta värisävystä huolimatta erottua vanhasta jo kulahtaneesta maalista. Voit ehkä kokeilla alkuun pientä paikkamaalausta yhteen kohtaan ja tarkastella jälkeä. Toisaalta jos paikkamaalattu seinä näyttää epäonnistuneelta voit joka tapauksessa sitten maalata sen kokonaan.

Kommentit (0)
24.02.201809:11
1450
43

Yksi mahdollisuus on maalata paikkauksen kohdalle koko seinän mittainen vaaka- tai pystysuuntainen boordi eli kaistale, jonka ei ole tarkoituskaan olla saman värinen, kuin muu seinä. Maalin voi tehdä vaikka alkuperäisestä kevyesti sävyttämällä. Näinkin aikaa ja rahaa kuluu vähemmän, kuin koko seinän maalaamiseen.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi