Pikkulintujen harrastus?

Pikkulintujen harrastus?

Kävin nyt viikonloppuna 6.-7.10. kesämökillä.Huomasin siinä,että pikkulinnut ovat kiinnostuneita mökistäni.Naputtelevat nokallaan ikkunoiden ja ovien puitteita sekä räystäslautoja.Maali on lohkeillut moisen harrastuksen seurauksena monin paikoin sangen pahasti.Mitä he tai ne hakevat? Onko maalin alla jotain ötököitä,vai onko tämä jokin sortin mielenhäiriötä? Toiminta alkaa heti auringon noustessa ja jatkuu auringon laskuun. Mökkini naapuri,vakituisesti asuva pariskunta totesi,että myös heillä tapahtuu samaa.Vaikka siis talo ympärivuotisesti asuttuna..ja lintuja ruokitaan..

2 vastausta

Nyt syksyllä pikkulintujen kuulee touhuilevan minunkin kotini ikkunanpielien liepeillä. Birdlife Suomen tiedottaja kertoo pikkulintujen syyskäyttäytymisen johtuvan siitä, että syksyllä pikkulinnut kartoittavat talvireviirejään ja tutkivat mitä ravintoa on talvella mahdollisesti saatavilla ja missä ravinto sijaitsee. Syksyisin ne siis valmistautuvat talvipäivien lyhyeen valoisaan aikaan, jolloin ruoan pitää löytyä nopeasti. Lintujen talviruokinta kannattaa aloittaa, kun lämpötila on pakkasella ja viimeisetkin muuttolinnut ovat lähteneet.

 

 

Kommentit (0)
17.10.201818:20
18312
17

Toisaalla netissä on joillakin keskustelupalstoilla haasteltu pitkään siitä, että pikkulinnut syövät ikkunoista kittiä. Jonkun mielestä pellavaöljyä sisältävä kitti oli erityistä herkkua. Joku taas totesi, että kaikki tuore kitti maistuu, ellei siihen sekoita vaikka valkopippuria...? Muuan tuumi, että akkunan rakosissa saattoi olla jotain ötököitä, joita linnut söivät. Eikä kuulemma auttanut, vaikka lintuja ruokittiin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi