pikavippi laskuja tulee vaikka olen maksanut

pikavippi laskuja tulee vaikka olen maksanut

otin 20e pikavipin ja siirsin tarjouksen mukaisesti viikolla eräpäivää,eikä siitä käynyt ilmi että siirtäminen maksaa 15€.oli joku koodi ja15E.luulin senkin olevan joku siirtokoodi.maksettuani 46.02€.katson maksaneeni korkoineen.mutta eri firmojen nimillä tulee lisää laskuja ja aina isompia vaan,postiosoite on kaikissa sama ja asiakaspalvelu ei puhelimitse vastaa tai ei ole käytössä.kuluttaja asiamies neuvoi olemaan maksamatta,ja tekemään rikosilmoituksen virheellisestä mainonnasta.tämä on jo häirintää kun tekstiviestillä ja sähköpostilla ja kirjeitse koko ajan uhataan luottotietojen hukkaamista.teenkö rikosilmoituksen?

3 vastausta

Meillä ei ole juridista pätevyyttä antaa toimintaohjeita tällaisista kiista-asioista. Luottaisin kuitenkin kilpailu-ja kuluttajaviraston asiantuntemukseen, että tee rikosilmoitus. 

Kommentit (0)
27.10.201414:32
2406
21

Taitaisi olla aiheellista yrittää varata aika velkaneuvojalle.

Kommentit (0)
14.08.202010:56
111
2

Ota yhteyttä lainanmyöntäjään välittömästi, mielellään kirjallisesti. Näin molemmille osapuolille jää kirjallinen jälki yhteydenpidosta. Jos laina menee perintään, kulut voivat nousta huomattavasti. Helpointa on maksaa tuo ylimääräinen kulu lainanmyöntäjälle ja selviät pienemmillä kuluilla.

Jos olet vasta saanut maksumuistuksen, maksa se välittömästi pois.  Viivästyskorkoa alkaa kertyä laskun eräpäivästä. Yleinen viivästyskorko on viitekorko + 7 %-yksikköä. Maksumuistutuksen kulut ovat enintään 5 € / muistutus. Tässä vaiheessa ei tule luottotietomerkintöjä tai muita seuraamuksia.

Jos laina on mennyt jo perintään, voit keskeyttää perinnän riitauttamalla sen sillä perusteella että lasku on jo maksettu. Tästäkin pitää ilmoittaa kirjallisesti perintätoimistolle. Aina on parempi kommunikoida ajoissa ja selkeästi. Perintäasiat eivät hoidu valitettavasti itsestään, hoitamatta ne menevät aina vain pahempaan suuntaan.

Jos olet maksanut alkuperäisen laskun kaksi päivää ennen perintäkirjeen lähettämistä, asia on jo hoidettu ja voit hävittää kirjeen. Näissä tapauksissa kannattaa aina varmistaa ja ilmoittaa perintäyhtiölle, että olet maksanut laskun ja mahdolliset muistutuskulut oikeilla viite- ja tilitiedoilla.

Jos olet maksanut laskun vasta päivää ennen perintäkirjeen lähettämistä tai myöhemmin, perintä on ehditty aloittaa ja laskuttajalle on syntynyt ylimääräisiä kuluja maksusi myöhästymisestä. Siksi sinun tulee maksaa vielä maksuvaatimuksessa ilmoitetut perintäkulut ja viivästyskorot kirjeen maksutiedoilla. Sen jälkeen asia on kunnossa!

Kommentit (1)
Eiköhän asia ole kuudessa vuodesa jo selvinnyt, suuntaan tai toiseen.
14.8.2020 14:30 Matti Tuohela 2362

Vastauksesi