Pieni sinivalkoinen Arabian kannu

Pieni sinivalkoinen Arabian kannu

Kaapistani löytyi tällainen pieni kannu (n. 9 cm), jossa on Arabian leima. Käsittääkseni leimaa on käytetty 1964-1971. Mitään muuta tietoa en ole löytänyt. Maalaus on jotenkin hiukan suttuinen, olisiko harjoitelma tai 2 laatua. Nimikirjaimista ER en myöskään löytänyt tietoa. Onkohan tämä pikkuinen turhake vai aarre?

Kuvat: 
Vastaus

Kannu on Arabiaa ja leiman perusteella ajoittamasi valmistusaika pitää paikkansa. Vastaaja etsi kannua, tai olisiko se pienen kokonsa puolesta lähinnä kermakko, muutamastakin lähdeteoksesta, mutta tuloksetta. Suttuisuus ja amatöörimäisyys ei tosiaan ole tyypilistä Arabian koristeluille. Arabian taiteilijoiden signeerauksistaan ei löydy sopivaa, joten olisikohan kyseessä jonkun itse tekemä koristelu tai "lisäkoristelu" Arabian alkuperäistuotteeseen? Arvosta on vaikea sanoa mitään.

Jatkamme etsintöjä joulupyhien jälkeen, muutamia Arabian posliinia käsitteleleviä kirjoja on vielä tutkimatta. Jos kuva kannusta löytyisi, voisimme ainakin todeta, onko omasi koristelu alkuperäisen mallin mukainen vai täysin erilainen luomus.

Kommentit (0)

Vastauksesi