Pidä saaristo siistinä -keräys erikoismuumimukien avulla (tax free / Ruotsissa myynti)

Pidä saaristo siistinä -keräys erikoismuumimukien avulla (tax free / Ruotsissa myynti)

Kun Pidä saaristo siistinä -muumimukin hinnasta menee hyvään tarkoitukseen tax freessä 15 / 299 SEK (? 5 %), onko se paljon vai vähän verrattuna yleensä erilaisten hyväntekeväisyystuotteiden myyntiin? Jos siitäkin silti menee vielä organisaation pyörittämiseen osa. - - - - - - - - - Kampanjan näkyvyyden saavuttaminen voi toki olla se tärkeämpi asia kuin itse rahan keruu tuota kautta.

Vastaus

Oikeastaan Arabian muumimuki ei liity Pidä saaristo siistinä ry:n toimintaan. Sillä on omat tukijansa. Muumimuki on valmistettu yhteistyössä ruotsalaisen aatteellisen säätiön Håll Sverige Rent kanssa. Säätiö toimii paremman ympäristön puolesta. Sen  verkkosivuilta löytyy runsaasti tietoa toiminnasta ruotsiksi ja englanniksi. Arabia lahjoittaa 15 kruunua jokaisesta myydystä mukista HSR-säätiölle. Hyväntekeväisyystuotteissa yritysten luovuttamat prosenttiosuudet vaihtelevat. Tuo noin 5 prosentin osuus kampanjan hyväksi lienee aika tavanomaista tasoa.

Varmasti yritykset haluavat lisää näkyvyyttä ja pyrkivät kohentamaan omaa imagoaan sekä kuluttajien että omien työntekijöidensä silmissä. Ne parantavat kampanjoilla yrityskuvaansa ja viestivät vakavasta suhtautumisestaan yhteiskuntavastuuseen. Verkosta löytyy muutamakin tutkimus aiheesta. Suomessa yritysten on mahdollista vähentää lahjoituksiaan verotuksessa, mikäli lahjoitukset on ohjattu suomalaisen kulttuuriperinteen säilymiseen tai tieteen ja taiteen tukemiseen. Ruotsissa vastaavaa vähennysoikeutta ei ole. Riippumatta siitä mitkä ovat intressit tällaisiin kampanjoihin, on kai kuitenkin positiivista että varoja ohjataan hyviin tarkoituksiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi