Philips televisio päästi savut näyttö pimeni, mutta muutaman tunnin päästä toimi jälleen.

Philips televisio päästi savut näyttö pimeni, mutta muutaman tunnin päästä toimi jälleen.

Onko kellään tietoa voiko tuota korjata, avasin takakannen ja pienen pieni osa oli tummunut. Philips taulu TV malli 37PFL8694H/12

Kuvat: 
3 vastausta

Sinun kannttaa lähettää tv-huoltoon esim. http://www.digihuolto.fi/  . Siellä varmasti osaavat kertoa vian ja kannattaako sitä korjata.

Kommentit (0)
20.03.201720:30
1217
22

Ei nyt osunut tuosta kuvasta silmään, että missä se tummunut osa on, mutta jos se on joku noista pyöreistä pötkylöistä eli kondensaattoreista tai muista vastaavista peruskomponenteista, niin sellaisten vaihtamisen pitäisi olla korjausfirmalle ihan peruskauraa. Tärkeämpi kysymys on sitten se, miksi se osa on kärähtänyt. Jos kyse on ns. suunnitellusta vanhenemisesta eli on vain tahallisesti laitettu lyhytikäinen komponentti, että saataisiin myydyksi enemmän telkkareita eikä muita vikoja ole, niin silloin osan vaihtaminen luultavasti kannattaa. Jos taas osan kärähtämisen on aiheuttanut jokin muu vika, niin sitten on aika turha mennä arvailemaan korjauskustannuksista mitään. Kannattaa siis pyytää huoltoliikettä ilmoittamaan ensin korjaamiselle kustannusarvio ja vasta sen perusteella tehdä sitten päätös siitä, korjataanko.

 

Kommentit (0)
20.03.201721:38
26049
13

Vasemmassa yläkulmassa on piirilevy tummunut, ilmeisesti sillä kohtaa kondensaattori(t) poksahtaneet. Ne ei maksa kuin noin euron kappale, mutta jos ei itse osaa vaihtaa, niin huoltoliike varmaan perii jonkun kympin, alle satasen varmaankin vaihdosta. Eli tunnin työtaksa plus pari euroa osiin. Vika voi olla kyllä muuallakin, joskus piirilevy tummuu lämmön vaikutuksesta mutta osa vielä toimii.

Koko virtalähteen piirilevyä (osineen) myydään ebayssä 30-40e:lla.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi