Pesin pinttyneet rottinkituolit.

Pesin pinttyneet rottinkituolit.

Pesin pinttyneet rottinkituolit. Nyt ne ovat puhtaat, mutta hieman "mattapintaiset" - alkuperäinen lievä kiito katosi. Ilmeisesti pintakäsittelynä ollut lakkamainen aine katosi lian mukana.
Kysymykset: kannattaisiko lakata ja jos niin millainen lakka on paras rottingille? Onko vesiliukoisista lakoista (käytännössä hajuton käsittelyvaiheessa) tähän?

Vastaus

Rottinkikalusteiden huollosta on kyselty meiltä aikaisemminkin:

Tikkurila Oy neuvoi lakkausasiassa seuraavasti:

”Rottinki on melko elävä materiaali ja siksi se onkin hiukan hankalampi käsitellä. Ja tietenkin riippuu, onko rottinkikalusteet valmistettu ohuesta materiaalista vai paksusta. Täysin varmaa tuotetta, millä voisimme taata pitkäikäisyyttä, meillä ei sille ole (varsinkaan ohuille korimaisille kohdille).

Halutessaan käsittelemättömät pinnat voi lakata Unica Superilla. Parasta olisi tehdä tämä hyvin, hyvin ohuina kerroksina eli melkeinpä paras työtapa olisi ruiskuttaa lakka pintaan hyvin ohuina kerroksina. Jos rottinki on hyvin ohutta, sen lakkaus pensselillä voi olla hyvinkin hankalaa. Paksuissa rottinkiosissa maali on helppo vetää pensselillä ja se ei edes ole niin elävää kohta, joten lakkakin siinä pysyy paremmin. Mikäli ruiskua ei ole käytössä, pintaan voi kokeilla myös jotain spray lakkoja, mutta tällaisia meillä ei ole valikoimissa.

Jos pinnassa on vanha lakka, niin pinnat pitäisi pestä. Huonosti kiinni oleva lakka pitäisi poistaa ja hyvin kiinni oleva hioa himmeäksi, jonka jälkeen sen voisi lakata."

http://www.tikkurila.fi/kotimaalari...rstyksessa

Toinen vastaus on peräisin Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n omistamasta Annansilmät-Aitasta:

”Pesu kannattaa tehdä karkeahkolla harjalla käyttäen esim. mäntysuopaa. Jollei lika tällä keinolla lähde, voidaan pintaa hioa varovasti hienolla hiekkapaperilla. Tuolin voi myös lakata uudestaan, kova ulkolakka ja venelakkakin käyvät. Voidaan käyttää myös väripetsejä, jotka häivyttävät tummentumia. Sen sijaan rottinkia ei suositella maalattavaksi, koska maali rapisee ajan myötä, eikä pinta näytä silloin enää kauniilta”.
http://www.annansilmat-aitta.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi