Pertti Santalahti

Pertti Santalahti

Haluaisin tarkempia tietoja Pertti Santalahdesta. Minulla on useampi 70-luvun malja ja lasiesine, useissa on pohjassa signeeraus "Pertti Santalahti." Hän oli töissä ilmeisesti Humppilan lasitehtaalla, muuta en tiedä. Elääköhän yhä?

Vastaus

Pertti Santalahti (s. 1941) opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa veistotaiteen osastolla ja valmistui muotoilijaksi vuonna 1962. Santalahti on toiminut muotoilijana mm. seuraavissa yrityksissä: Kupittaan Savi, Nuutajärven Lasi, Alsterforsin Lasitehdas (Ruotsi), Arabian keramiikkatehdas, Hackman Iittala (freelancerina). Vuosina 1971-1981 Santalahti työskenteli Humppilan Lasitehtaalla, aluksi tuotekehittelijänä ja vuodesta 1974 tehtaan taiteellisena johtajana.

Santalahden töitä on ollut esillä yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut 1970-luvulla Suomen Lasimuseossa, Nykytaiteen Museossa Tampereella ja Marjatta Galleriessa Oslossa. Santalahden töitä on seuraavissa kokoelmissa: Helsingin kaupungin taidekokoelmat, Suomen Lasimuseo, Nykytaiteen museo Tampere, Taideteollisuusmuseo (nyk. Designmuseo),  Kunstsammlungen der Veste Coburg, (Codburg/Saksa), The British Crafts Center (Lontoo).

Tarkempia tietoja Pertti Santalahdesta saattaisi löytyä esimerkiksi Suomen Lasimuseosta.

Lähteet:
Suomalainen design from Finland : kuka kukin on = who's who in Finnish design (Karprint, 1992)
Humppila : lasitehdas tien varrella (Suomen lasimuseo, 2002)

 

Kommentit (0)

Vastauksesi