Peräkärryn pysäköinti

Peräkärryn pysäköinti

Mikäli P-alueella on pysäköinti sallittu henkilö- ja pakettiautoilla, onko kyseisellä alueella sallittu myös pakettiauto + peräkärry yhdistelmän pysäköinti? Tuolla aluella ei erikseen ole osoitettu pysäköintiruutuja merkein eikä opastein ja lisäksi aluetta ei ole päällystetty, eli on hiekkapohjainen.

Vastaus

Ajoneuvoyhdistelmät ja pysäköinti on jossain tilanteissa vaikea yhtälö. Kaikkia variaatioita ei laissa, asetuksissa tai liikennemerkein ole selkeästi määritelty. Tämä on eräs esimerkki, jossa sallivuutta joutuu itse tulkitsemaan.

Itse uskaltaisin tuolle alueelle pysäköidä pakettiauton kärryineen. Tuskin moottoripyörän pysäköintikään ole alueella kielletty vaikkei sitä ole erikseen mainittu. Tulkitsisin, että alueelle ei saa pysäköidä raskaita ajoneuvoyhdistelmiä eikä linja-autoja.

Moni ei varmaan tiennyt että auton peräkärryineen saa pysäköidä esimerkiksi lippuautomaattipaikoille vaikkei yhdistelmä mitenkään mahdu pysäköintiruutuun. Muu liikenne ei saa kuitenkaan estyä. Näin siis ainakin Turussa, kuten alla olevassa artikkelissa kerrotaan.  

Kommentit (0)

Vastauksesi