Pedofiliasta

Pedofiliasta

Onko lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö kaikille miehille tyypillistä? Ajattelin siltä kannalta, että yleensähän tekijä on oma isä tai sukulainen, joten kyse on tilaisuudesta. Eikö silloin voida ajatella, että se on miehelle luonnollista käytöstä? Sen puolesta puhuu myös se, että kun netissä pyydystetään pedofiileja, saadaan satojatuhansia miehiä kiinni joka kerta. Samoin vähemmän kehittyneissä maissa se on todella yleistä. Voidaanko olettaa, että jos mies joutuisi tilanteeseen, jossa seksiä olisi saatavilla vain lapselta, jokainen mies käyttäisi tilanteen hyväkseen? Kuitenkin miehet sanoo, että heille tärkein asia elämässä on seksi, joten se ajaa myös esimerkiksi isyyden tai mahdollisen empatian ohi. Kysymys on siis oikeastaan, että onko mahdollista, että olisi olemassa mies, joka ei kykenisi seksiin lapsen kanssa?

2 vastausta

Käsityksesi vaikuttaa kovin liioitellulta. Ihmisten valtaosa on sukupuolisesti normaaleja, tarkoittaen, että he eivät hevin syyllisty tuollaiseen rikolliseen tekoon. On myös naispuolisia pedofiileja. Heitä ei pidetä yhtä vaarallisina, mutta kyllä heidänkin ´salaisuutensa´ ilmi tullessaan voi aiheuttaa ison jupakan. Olennaista ovat arvostelukyky ja vastuuntunto. Edesvastuuton sukupuolisuus on tie vihoihin yhteiskunnan kanssa.

Kommentit (1)
Ei kai lisääntymiskykyisen nisäkäs-uroksen halussa paritella lisääntymiskykyisen sam... Ei kai lisääntymiskykyisen nisäkäs-uroksen halussa paritella lisääntymiskykyisen saman lajin naaraan kanssa mitään luonnotonta pitäisi olla. Homo Sapiens-naaras on lisääntymiskykyinen keskimäärin 12-13 vuoden iässä. Maailma vaan muuttuu, ja arvot niin nopeasti, että ihminen ei tahdo pysyä perässä. Ei ole tusinaakaan sukupolvea siitä kun vielä oltiin noissa luvuissa. Evoluutio on kuitenkin hiukkasen hitaampaa.
17.11.2013 16:35 Johannes Aamu 1380
11.11.201311:06
5342
109

Biologisen evoluution mekanismi perustuu pitkälti kahteen asiaan:

- suvullisesti lisääntyvien lajien sukukypsät edustajat tuntevat seksuaalista vetoa oman lajin vastakkaisen sukupuolen sukukypsiä edustajia kohtaan.

- geeneihin syntyy satunnaisia poikkeamia, joiden elinkelpoisuus ratkaiseen niiden yleistymisen.

Siksi valtaosa suvullisesti lisääntyvien lajien edustajista toimii seksuaalisesti tuon ensin mainitun mallin mukaan, mutta jatkuvasti syntyy myös poikkeamia, joissa seksuaalinen kiinnostus ei kohdustu omaan lajiin, sen sukukypsiin edustajiin, vastakkaisen sukupuolen edustajiin tai välttämättä yhtään mihinkään.

Lopun kysymys on ehkä hieman saman tapainen, kuin jos kysyttäisiin, onko olemassa mies, joka ei kykenisi tappamaan. Ihminen kykenee sellaisiinkin tekoihin, jotka ovat vastoin hänelle luonnollisia toimintatapoja.

Kommentit (0)

Vastauksesi