Passin uusiminen. Voiko hoitaa sähköisesti? Kuvan lähetys kyllä onnaa, mutta hakukaavake?

Passin uusiminen. Voiko hoitaa sähköisesti? Kuvan lähetys kyllä onnaa, mutta hakukaavake?

Vastaus

Tavallista passia voi hakea poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakemuksen voi useimmiten tehdä alusta loppuun verkossa, mikäli sinulta on otettu sormenjäljet aiempaa passia varten enintään kuusi vuotta sitten ja nimesi on edelleen sama kuin edellisessä passissasi. Verkossa tehty hakemus on nopeampi ja halvempi.

Hakulomake löytyy alla olevasta linkistä poliisin sivulle, jossa on tarkat ohjeet passin hakemiseen. Hakemuksen täyttäminen vaatii sähköisen tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla, henkilökortin kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella.

Valokuva toimitetaan suoraan valokuvaamosta. Lista valokuvaamoista, jotka toimittavat kuvan poliisille passihakemustasi varten löytyy myös poliisin sivustolta, johon on alla linkki.

Kommentit (2)
Paitsi että kuvankin voi ottaa ja lähettää itse, niin säästää pitkän pennin.
3.10.2016 21:28 Martti Syyskorpi 4770
Verkkohakemus on kyllä halvempi, mutta kokonaishinta ei. Kun verkkohaku maksaa 4e vähemm... Verkkohakemus on kyllä halvempi, mutta kokonaishinta ei. Kun verkkohaku maksaa 4e vähemmän, mutta paperiset passikuvat saa 1e:lla (Verkkokauppa.com) ja sähköiset suoraan poliisille toimitettavat passikuvat maksavat 26e (Tunnin kuva), niin kokonaishintana halvemmaksi tulee paikanpäällä haku. Ellei siitä synny matkustus tai muita kuluja yli 21e.
3.10.2016 21:34 Köpi K 59066

Vastauksesi