Passin uusiminen ulkomailla

Passin uusiminen ulkomailla

Jos matkustan muutamaksi vuodeksi Australiaan ja passini on menossa sinä aikana vanhaksi, joudunko käymään Suomessa hakemassa uuden vai voiko sen saada lähetystöstä tai muualta Australiasta? Päteekö sama muihinkin maihin?

2 vastausta

Ulkomailla passihakemuksia otetaan vastaan Suomen edustustoissa. Austaraliassa passin voi tilata Canberrassa. Etukäteen ilmoitettavina aikoina passin voi saada mys Melbournen yksiköstä. Passihakemus on aina jätettävä henkilökohtaisesti. Sitä ei voi jättää postitse tai asiamiehen välityksellä. Sähköisesti tilatut passit täytyy noutaa Suomesta. Suurlähetystöstä noudettavaa passia ei voi tilata sähköisesti.

Passihakemus voidaan laittaa vireille vain, kun henkilötiedot  täsmäävät Suomen väestötietojärjestelmän tietojen kanssa. Hakijan tulee itse huolehtia siitä että tiedot ovat ajan tasalla. Tietojesi tarkistamiseksi voit tarvittaessa olla yhteydessä omaan maistraattiisi. Suomen edustustot auttavat tietojen päivittämisessä. 

Kommentit (0)
07.05.201907:01
75773
15

Lisäksi kannataa huomioida, ettei Australiaan saa viisumia "muutamaksi vuodeksi" vaan max 1-2 vuodeksi. Ja passin on oltava voimassa viisumin voimassaoloajan. Viisumi kiinnitetään passiin. Joten ennen viisumin anomista pitää hommata passi, joka on voimassa riittävän kauan. Sama pätee  moneen muuhunkin maahan.

Kommentit (0)

Vastauksesi