Pari kysymystä Saab 99/90 -valoista?

Pari kysymystä Saab 99/90 -valoista?

Jos täällä on vastaajien joukossa Saab -harrastajia, niin ihan mielenkiinnosta kysyn pari kysymystä Saab 99 tai 90 mallien valoihin liittyen. Ensiksi tällainen, että mitä se huomiovalo -asento 99 tai 90 mallien valokatkaisijassa käytännössä tarkoittaa? Oliko jotenkin näin, että normaalit ajovalot palavat silloin alennetulla jännitteellä, vai tarkoittiko sitä että jos on jälkeenpäin asennettu huomiovalot, niin ne palavat siinä asennossa? Sitten tällainen, että oliko 99 tai 90 kojelaudan keskilistakin valaistu keskikohdasta, eli siltä kohtaa missä on turvavyön varoitusvalo ja takalasin lämmittimen katkaisija? Näin tässä hiljattain netissä videon Saab 99:stä ja siinä kun sisustaa kuvattiin, niin näytti aivan kuin turvavyön merkkivalon ja takalasin lämmittimen katkaisijan yläpuolella olisi ollut kolme reikää, joista kajasti vihreä valo. Onko siis ks mallissa ollut vakiona siinäkin valot, vai olikohan kyseessä itse asennetut ns "tuninkivalot"?

2 vastausta

Valitettavasti vastaajien joukosta ei Saab -harrastajia löytynyt. Asiaa kannattaa kysyä Saab -foorumilla. Sieltä varmasti löytyä asiantuntemusta.

Kommentit (0)
10.09.201910:17
5308
10

Saab 99 ajovalot huomiovaloasennossa paloivat tosiaankin alennetulla jännitteellä, sillä pidennettiin (kalliiden) H4-polttimoiden käyttöikää ja kun päiväaikaan ei tarvittu täyttä valotehoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi