Paljonko sairaanhoitaja saa palkkaa: Englannissa, saksassa, Etiopiassa...

Paljonko sairaanhoitaja saa palkkaa: Englannissa, saksassa, Etiopiassa...

Paljonko sairaanhoitaja saa palkkaa: Englannissa, saksassa, Etiopiassa, Keniassa tai etelä-afrikassa?

Vastaus

Palkat vaihtelevat peruskoulutuksen, työkokemuksen ja työpaikan mukaan.

Internetistä löytyy palkkalaskureita, joilla voi arvioida ansiot ammateissa eri puolilla maailmaa. Tällaisia laskimia löytyy mm. osoitteesta http://www.payscale.com/rccountries.aspx . Tuloksen saaminen edellyttää yksityiskohtaisia tietoja. (Sivun vasemman reunan pudotusvalikosta valitaan maa ja hakuruutuun kirjoitetaan ammatti, esim. nurse.)

Saman sivuston osoitteessa http://www.payscale.com/information-on-becoming-a-nurse on sairaanhoitoalan palkkojen tiedotussivusto. Sivulta löytyy linkki edellä mainittuun palkkalaskuriin.

Seuraavassa joitakin palkkatietoja, jotka löytyivät muualta kuin yllä mainitusta palkkalaskurista.
Läntisessä Saksassa julkisella sektorilla työskentelevä sairaanhoitaja ansaitsee 1850-2533 euroa kuussa ja itäisessä Saksassa 1767-2419 euroa. Tiedot ovat suuntaa-antavia.
http://www.sueddeutsche.de/jobkarriere/4/300002/uebersicht/10/

Vastavalmistuneen sairaanhoitajan vuosipalkka Iso-Britanniassa on noin 17,000 puntaa. Työvuosien myötä vuosipalkka voi nousta enintään 30,000 puntaan. http://www.workgateways.com/job-medical-nursing.html#earn

Etelä-Afrikassa sairaanhoitajien palkat nousivat vuonna 2007. Julkisella sektorilla sairaanhoitajan vuositulot ovat nykyisin noin 96,750 randia.
http://www.sagoodnews.co.za/health_and_hiv_aids/groundbreaking_pay_rise_...

Keniassa sairaanhoitajan kuukausipalkka on alle 35 puntaa.
http://www.guardian.co.uk/world/2006/may/21/kenya.tracymcveigh

Valuutat voi muuntaa euroiksi valuuttalaskimella, jollainen löytyy mm. osoitteesta https://www.op.fi/op?id=13102&srcpl=3 .

Kommentit (0)

Vastauksesi