Paljonko sähköauton ostamiseen saa tukea Virosta ja saako tuen myös sen sieltä...

Paljonko sähköauton ostamiseen saa tukea Virosta ja saako tuen myös sen sieltä...

Hei!
Paljonko sähköauton ostamiseen saa tukea Virosta ja saako tuen myös sen sieltä ostava suomalainen?
Sivulla http://www.elmo.ee puhutaan 18 000 eurosta, mutta en ymmärrä viroa.
Sen lisäksi, saako sähköauton tuotua Suomeen verotta?

Vastaus

Hei,

lueskelin sivustoa Google kääntäjän avulla. Sivuston mukaan Virossa on käynnissä melko kunnianhimoiselta vaikuttava sähköautoprojekti, jonka tavoitteena on, että Viro on vuonna 2012 ensimmäinen maa maailmassa, jolla on valtakunnallinen uusiutuvalla energialla toimiva sähköautojen latausverkosto.

Tukea sähköauton ostamiseen Virossa tosiaan saa 18 000 euroa, mutta mistään en löytänyt tietoa, koskeeko tuki vain Viron kansalaisia vai ovatko myös muiden maiden kansalaiset oikeutettuja siihen.

Voit tietysti ottaa suoraan yhteyttä projektin yhteyshenkilöihin. Yhteystiedot löydät sivustolta kohdasta Kontakt. Google kääntäjän avulla pystyt kääntämään suomesta viroksi ellet halua kokeilla lähettää viestiä suomeksi. Kannattaa kirjoittaa lyhyitä ja selkeitä lauseita kääntäjään.

Tullista kerrottiin, että sähköauton autoveroprosentin suuruus on 12,2 %. Maahantuonnin arvonlisäveroprosentti ja uuden kuljetusvälineen yhteisöhankinnan arvonlisäveroprosentti on 23 %. Maahantuonnin tulli esim. henkilöautosta on 10 %.

Google kääntäjä
http://translate.google.fi/?hl=fi&tab=wT#et|fi|

Tulli
http://www.tulli.fi/fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi