Paljonko on korat-kissoja maailmassa?

Paljonko on korat-kissoja maailmassa?

Korat on vanha ja harvinainen kissarotu. Näiden kissojen historia länsimaissa ei kuitenkaan ole kovin pitkä. Voisi kuvitella, että jokainen, joka on onnistunut saamaan sellaisen lemmikikseen, rekisteröisi sen, joten on varmasti olemassa jotain statistiikkaa näiden kissojen määrästä maailmassa. Itse en ole onnistunut netistä tätä tietoa löytämään, joten voitteko auttaa?

Vastaus

Korat on vanha kissarotu, jolla on pitkä ja tarunomainen historia. Rotu on peräisin Thaimaasta Koratin maakunnasta, joka sijaitsee Laosin rajan tuntumassa. Kotimaassaan koratteja on pidetty onnentuojina, ja niitä on annettu esimerkiksi häälahjoina. Länsimaihin kasvatukseen saatiin ensimmäiset koratit 1950-luvun lopulla. Suomen ensimmäinen rekisteröity korat-pentue syntyi vuonna 1988.

Korattien lukumäärästä maailmassa kysyttiin Suomen Koratrenkaan puheenjohtajalta ja hän vastasi seuraavasti:

”Mitään yhtenäistä rotukissa-, saatikka koratrekisteriä ei ole olemassa. Suomessa on noin 650 korattia, mikä on iso osa Euroopan korateista. Kaikki Suomessa syntyneet ja Suomeen tuodut koratit löytyvät Suomen Koratrenkaan kotisivuilta www.korat.fi. Arvioisin, että suomalaisten korattien lisäksi muualla Euroopassa on ehkä 400-500 korattia. Koratteja on myös USA:ssa, Australiassa ja tietenkin niiden kotimaassa Thaimaassa. Kaiken kaikkiaan arvioisin maailmassa olevan tällä hetkellä noin 2500 - 3000 korattia.”

”Rotukissoista on olemassa netissä sukutaulutietokanta: www.pawpeds.com. Sen korattietokannassa on tällä hetkellä tallennettuna 5172 korattia (määrä tarkistettu 9.11.2013). Kannassa on 60- ja 70-luvulla syntyneitä kissoja, joten tuosta määrästä (5172) osa ei ole enää keskuudessamme. Koratit ovat tunnetusti pitkäikäisiä, eikä 20-vuotias korat ole mikään harvinainen tapaus. Siksi hain kannasta kaikki koratit, joiden syntymäaika on 1.1.1993 tai myöhemmin ja sain määräksi 2128 korattia. Kaikki koratit eivät kuitenkaan ole tietokannassa, joten 2500-3000 korattia lienee aika hyvä "arvaus". ”

Lisää tietoa korateista löytyy lähteistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi