Paljonko normaalia vappusimaa voi juoda kahden tunnin aikana ettei kärähdä...

Paljonko normaalia vappusimaa voi juoda kahden tunnin aikana ettei kärähdä...

Paljonko normaalia vappusimaa voi juoda kahden tunnin aikana ettei kärähdä rattijuopumuksesta? Luin jostakin että siinä on yksi prosentti alkoholia. Voiko ihminen juoda lainkaan sellaista määrää ottaen huomioon mahan koko jne.

Vastaus

Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea. Päihdelinkin promillemittarin mukaan tämä räpsähtää rikki, jos 80-kiloinen uros juo neljä litraa 1-prosenttista juomaa. Jos samainen henkilö heittäisi helttaansa simaa kuuden litran edestä, rikkoisi hän vielä kahden tunnin päästäkin rattijuopumuksen rajan.

(Neljä litraa 1-prosenttista juomaa vastaa 2,5 alkoholiannosta, ja kuusi litraa 4 alkoholiannosta.)

Neljä litraa on äkillisenä juomatoimenpiteensä hyvin haastava - pahimmillaan hengenvaarallinen. BBC uutisoi muutama vuosi sitten englantilaisesta naisesta, joka kuoli juotuaan neljä litraa vettä kahden tunnin aikana. Liiallinen nesteytys aiheutti aivojen turpoamisen.

Mahalaukku vetää n. 1,5 ja virtsarakko 0,5 litraa - vaikkakin venyminen on pakon edessä mahdollista. Jonkin verran nestettä imeytyy myös kehoon. Neljä litraa, kuudesta nyt puhumattakaan, on siis kuitenkin huono idea.

Artikkeli liikaa juoneesta naisesta
http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=7129484

Promillemittari
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/promillemittari

Muut lähteet
http://www.alko.fi
http://www.miesklinikka.com
http://fi.wikipedia.org

Kommentit (0)

Vastauksesi