Paljonko maksaa saunan lämmittäminen sähkökiukaalla?

Paljonko maksaa saunan lämmittäminen sähkökiukaalla?

Vastaus

Sähkösaunan lämmittämisen energiankulutus ja hinta vaihtelee sen mukaan miten kuumaksi saunan lämmittää. Energiataloudellista on lämmittää sauna 70˚ – 80˚ asteeseen.
Noin sadan asteen löylyt lisäävät energiankulutusta 20 – 30 %. Yli puolet kiukaan sähkönkulutuksesta menee saunan esilämmittämiseen ja loput löylylämpötilan ylläpitoon.
Työtehoseuran mukaan saunan lämmittäminen ja lämmön ylläpito maksaa 66 sentistä 86 senttiin. Helsingin Energian jakaman esitteen ”Yksi tavallinen viikko” mukaan saunominen on hieman kalliimpaa, hintahaarukka on 95 sentistä 1,28 Euroon. Saunomisen tarkka hinta määräytyy edellä mainittujen seikkojen lisäksi kiukaan energiantehokkuudesta ja sähkön kussakin tapauksessa olevasta hinnasta.

Lähteet:
http://www.tts.fi/kodinenergiaopas/lammitys/sauna.htm

Yksi tavallinen viikko : Julkaisu Nuukasen ja Tuhlarin perheen energiankäytöstä.Lehtisen viikko-ohjelmasta näkee konkreettisesti, minkälaisia eroja voi olla kahden näennäisesti samanlaisen perheen energiankäytössä. (taiteltu A4, 4-värinen) http://www.adato.fi/fi/julkaisut/kodinsahkonkaytonoppaat

Kommentit (0)

Vastauksesi