Paljonko maksaa kirjasto kortti ja kopio kortti? Pitäisi iso nivaska asiakirjoja kopioida ne oikapuu

Paljonko maksaa kirjasto kortti ja kopio kortti? Pitäisi iso nivaska asiakirjoja kopioida ne oikapuu

Tätä juttua ei ole, välttämättä kovin helppo, puhtaaks kirjoittaa, mutta tulostin ja läppäri olisi kova asia! Löytyykö? Oikeusapu toimistoon pitää toimittaa kaikki asiakirjat tulosteena. Varmaankin 50 tulostetta.

Vastaus

Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen, jos olet uusi asiakas. Uusi kortti kadonneen tilalle maksaa kolme euroa. Kirjastoissa voi käyttää asiakastietokoneita ja joissakin kirjastoissa on myös asiakastietokoneina läppäreitä ja niiltä kaikilta voi tulostaa. Koneille kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja henkilökohtaisella salasanalla.

Kirjastoissa ei  käytetä kopiokortteja. Monissa kirjastoissa toimii PaperCut-itsepalvelutulostus. Tällöin asiakkaalla on pohjasaldona kaksi euroa, jolla saa viisi tulostetta. Yhden tulosteen hinta on siis 40 senttiä. Kun tulosteita on enemmän, täytyy tulostustilille lisätä kassalla saldoa niin paljon, että se riittää tulostettavaan määrään. Jos tulosteita on 50 kappaletta, joista 5 ilmaista, maksettavaksi jää 45 x 40 senttiä eli 18 euroa.Tulosteet voi sen jälkeen printata itsepalvelutulostimelta, jonne täytyy kirjautua samaisilla kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Jos kirjastossa ei ole tätä itsepalvelusysteemiä, menevät tulosteet suoraan tiettyyn printteriin, josta henkilökunta antaa ne asiakkaalle ja ne maksetaan suoraan kassalle. Tällöin ilmaisia kopioita ei tule. Helmetin sivuilta löytyy lisää tietoa (ks. kirjasto ja palvelut, valitse palvelu)

Kommentit (0)

Vastauksesi