Paljonko maksaa jos hukkaa lainaamansa kirjaston kirjan?

Paljonko maksaa jos hukkaa lainaamansa kirjaston kirjan?

Paljonko maksaa jos hukkaa lainaamansa kirjaston kirjan? Jos ottaisi kirjan omaksi tai antaisi lahjaksi, ja valehtelee kirjastotädille tai -sedälle, että kirja on mystisesti kadonnut, niin paljonko joutuu maksamaan?

Vastaus

Korvaushinta riippuu siitä, mitä asiakas hukkaa. Jokaisella kirjalla on kirjaston tietokannassa hinta. Otetaan esimerkiksi John Simonin Koneen ruhtinas, joka on yksi tämän hetken suosikeista. Sen hinta on 40,60 e. Vähintään peritään aikuisten osaston aineistosta 17 e ja 9 e lasten aineistosta.

Oman kirjahyllyn täydennyksen tai merkkipäivälahjojen hankkiminen kirjastosta ei juuri kannata. Kirjojen kohdalla on mahdollista sopia, että kadonnut tai vahingoittunut nide korvataan vastaavalla uudenveroisella. Usein on käynyt niin, että asiakas on löytänyt sen kirjakaupasta tai antikvariaatista paljon halvemmalla kuin kirjaston korvaushinta olisi. Vilkaisu kauppojen verkkosivuille osoittaa, että esimerkkikirjamme Koneen ruhtinaan hinta on reilusti alle 30 e.

Kadonneen tai vahingoittuneen aineiston (myös levyjen, pelien ja lehtien) korvaushintoja löytyy HelMet-verkkokirjaston http://www.helmet.fi Ohjeista kohdasta Maksut.

Kommentit (0)

Vastauksesi