paljonko kotimaan tv-kanava maksaa 42 minuutistaan juontajalleen? (noin)

paljonko kotimaan tv-kanava maksaa 42 minuutistaan juontajalleen? (noin)

Mitä arvioisitte, aivan vain villi arvaus, paljonko tv-ohjelman juontajalle maksetaan esimerkiksi 42 minuutista: " Napakymppi - Kausi 1 - Jakso 5 - Puutarha kuntoon. 19.10.2017 klo 21:05 Ilmaisena yli 30 päivää jäljellä Kausi 1. Jakso 5/10. Puutarha kuntoon.. Neiti X etsii intohimollensa kaveria. Herra X:stä kilpailevat deittailuneitsyt ja pinkki prinsessa. Kotimainen viihdeohjelma. "?

Vastaus

Televisiojuontajien ohjelmakohtaisia palkkatietoja ei ole yleisesti saatavilla. Verotiedot toki ovat julkisia. Ilmeisesti monet juontajat ja esiintyjät neuvottelevat oman palkkansa ohjelmakohtaisesti, joten palkkaan vaikuttaa se miten suosittu juontaja on ja mikä ohjelma on kyseessä. Juontajan palkkataso voi lisäksi vaihdella suurestikin eri ajanjaksoina, sillä monet työt ovat projektiluontoisia.

Juontajien palkkauksesta keskusteltiin maaliskuussa 2017 ilmestyneessä Enbuske, Veitola, Salminen–ohjelmassa, jossa haastateltavana oli MTV:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen.  Ohjelmassa mainitaan, että suosittu televisiojuontajan palkka voi olla noin kaksi tuhatta euroa per jakso.

Kommentit (0)

Vastauksesi