Pakolaislapset kautta aikojen

Pakolaislapset kautta aikojen

Nyt on uutisoitu, että pakolaislapset myyvät itseään saadakseen rahaa matkanjatkamiseen tai elämiseen yleensä. Onko tutkittu kuinka yleistä seksin myyminen tai pedofiliaan pakottaminen oli esim. I ja II maailmansodan, Korean tai Vietnaminsodan aikana / jälkeen. Suurimpia (länsimaita) kohdanneita sotia mainitakseni. Tai miten Afrikan ja Lähi-Idän sodissa lapsille on käynyt

Vastaus

Lapsiprostituutio ja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ei vaadi pakolaisuuden tai sodan luomia poikkeusolosuhteita. Sitä esiintyy ihan rauhallisissa maissakin ja esimerkiksi turistikohteet ovat lasten kaupallisen seksuaalisen hyväksikäytön markkinapaikkoja.

Siellä missä soditaan, syntyy aina prostituutiota. Lisäksi miehittäjävaltioiden sotilaat syyllistyvät edetessään usein raiskauksiin. Seksuaalista väkivaltaa käytetään myös järjestelmällisemmin eräänlaisena sodankäynnin keinona: vastapuolen nöyryyttämisen ja kontrollin välineenä.

Sotien aikaista prostituutiota on tutkittu hyvinkin paljon. Tieteellisten artikkelien haku "prostitution and war" antaa tulokseksi 172 000 vaihtelevan relevanttia artikkelia. "Child prostitution and war" palauttaa 121 000 hakutulosta. Hakuja voi tehdä myös vaikkapa ilmaisulla "sexual abuse" jne. Varsinaiset ansaintamielessä sotilaille palveluksiaan kaupanneet olivat varmaankin pääosin aikuisia, vaikka tuskin ikää ja henkilötodistuksia kovin tarkasti kyseltiin. 

Valloittajien käytös vihollismaan naisia ja tyttöjä kohtaan on epäilemättä ollut raaempaa ja kaikenikäiset joutuivat kokemaan kovia. Toisen maailmansodan aikaisista, sotilaiden kaltoin kohtelemista siviileistä on viime vuosina kirjoitettu erinäisiä teoksia.  Eri puolilla Afrikkaa jatkuvista konflikteista saamme lukea uutisista, lasten sieppaamisista, poikien viemisestä taistelijakoulutukseen ja tyttöjen hyväksikäytöstä. Usein kokemusten aiheuttama häpeä sulkee uhrin suun: vaietaan ja kärsitään henkinen ja ruumiillinen kipu.

Kommentit (0)

Vastauksesi