Pakettiautolla liikkeessä ollut Kalle Keskinen ajoi kahdeksankympin alueella...

Pakettiautolla liikkeessä ollut Kalle Keskinen ajoi kahdeksankympin alueella...

Pakettiautolla liikkeessä ollut Kalle Keskinen ajoi kahdeksankympin alueella 128 kilometriä tunnissa.
Hänet tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 20 päiväsakkoon. Maksettavaa pienimmällä mahdollisella päiväsakolla Keskiselle tuli 120 euroa.

Nelinkertainen ralliautoilun maailmanmestari Tommi Mäkinen huristeli viime marraskuussa nelostietä kahdeksankympin alueella 112 kilometrin tuntivauhtia. Hän selvisi tilanteesta 115 euron minimisakoilla, joka katsottiin 16 päiväsakon arvoiseksi summaksi.

Itsekin ajoin kahdeksankympin alueella 111 kilometrin tuntivauhtia, mutta maksettavaa tuli 460 euroa. Voisiko joku viranomainen selventää tulkintaa ja kertoa yleisesti keinot, millä em. maanviljelijä ja konserttijärjestäjä saavat paljon pienemmät sakot kuin tavallinen verokirjatyöntekijä.

Vastaus

Viranomaisneuvoa kannattaa kysellä esim. oikeuslaitoksesta (http://www.oikeus.fi/ ) taioikeusministeriöstä (http://www.om.fi/ ). Poliisin internet-sivuilla on sakkolaskuri, jolla voi laskea yleisimpien liikennerikkomusten sakot nettotulojen perusteella.

Ilta-Sanomien (16.1.2009) mukaan entinen rallikuski Tommi Mäkinen ei maksa tuloveroa Suomeen ja hän sanonut sakotettaessa poliisille, ettei hänellä ole tuloja.

Keskisuomalainen (28.1.2009) kertoo, että tapahtumapromoottori Kalle Keskinen vastusti hänelle kirjoitettua rangaistusvaatimusta ja asia siirtyi Jyväskylän käräjäoikeuteen, jossa annettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta minimisakko 120 euroa. Tämän tarkempaa lehtitietoa asian yksityiskohdista ei näytä olevan missään julkaistu.

Viranomaisten asiakirjoja on pyydettävä asiaa käsitelleeltä viranomaiselta ja viranomainen tutkii, voidaanko asiakirja antaa vai onko se salassa pidettävä.
Lähde:
http://www.oikeus.fi/7471.htm

Näin ollen Keskisen tapauksessa oikeudenkäyntiin liittyviä asiakirjoja on tiedusteltava Jyväskylän käräjäoikeudesta: http://www.oikeus.fi/6054.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi