Pakastin pitäisi sulattaa, mutta kun siellä on vielä viime kesän marjoja.

Pakastin pitäisi sulattaa, mutta kun siellä on vielä viime kesän marjoja.

Pakastin pitäisi sulattaa, mutta kun siellä on vielä viime kesän marjoja. Huonontuuko marjojen laatu kovasti, jos otan ne päiväksi jääkaappiin pakastimen sulattamisen ajaksi? En harrasta hilloamista tai mehustamista, joten sillä tavalla en pääse viimekesäisestä sadosta eroon.

4 vastausta

Kotioloissa pakasteet voi periaatteessa pakastaa uudelleen niin kauan, kun ne ovat jäässä. Uudelleen pakastetut tuotteet on kuitenkin käytettävä mahdollisimman pian, sillä ne eivät enää ole entisen veroisia, eikä niiden säilyvyysaika ole pitkä. Työtehoseuran mukaan sulaneet marjat voisi vielä pakastaa uudelleen, mutta sitä ei suositella. Pakkaukseen kannattaa merkitä, että tuote on välillä sulanut. Uudelleen pakastaminen heikentää joka tapauksessa tuotteen laatua, ravintoarvoa ja rakennetta.

Ennen sulatusta kannattaa pakastin jäähdyttää maksimikylmyyteen kytkemällä pakastuskytkentä päälle, jotta pakasteet mahdollisimman kylminä sulaisivat hitaammin. Tyhjennetyn pakastimen sulamista voi huomattavasti nopeuttaa käyttämällä höyryävän kuumaa vettä apuna. Varasäilytystila eli jääkaappi kannattaa säätää jo etukäteen mahdollisimman kylmäksi. Peittämällä jääkaappi huovilla tai matoilla voi hidastaa pakasteiden sulamista. Jääkaapin oven toistuvat avaamiset lyhentävät sulamisaikaa. Sulatusta ei kannata tehdä helteellä, sillä sulamiseen vaikuttaa huomattavasti ympäröivä huonelämpötila.

http://www.helsinginenergia.fi/media/helen/Helen201_2.pdf
http://www.tts.fi/tts/lehdistolle/arkisto05-06/050616pakasteet.htm
http://www.tts.fi/tts/lehdistolle/arkisto05-06/050621pakastin.htm

Kommentit (0)
23.05.201708:13
7492
111

Moi! Tee niistä marjoista kotiviiniä. Mitä niitä ylivuotisia enää säilöö kalliilla sähköllä.Stadin vettä, suomalaista sokeria, ne marjat on kai suunnilleen luomuu, viinihiivaa, hiivaravintosuolaa, sitruunahappoa ja fermentaatio! Tosi puhdasta. Vrt. kaupan "viinit". Niissä on montaa myrkkyä: hapettumisenestoainetta, värinpitoainetta, sakkautumisenestoainetta, vaahtoutumisenestoainetta, rikki"jäämiä" (joka on ainoa joka EU:ssa on pakko laittaa etikettiin n. 0,5 mm tekstillä) kaliumsorbaattia, yms. Kaupasta saa ainepaketin ja ohjeet ja niin netistäkin jota osaat näbelöidä. Ja ollaan niin  ekologisia!

Kommentit (0)
02.06.201701:46
3294
78

Ei hätää. Marjat eivät huonone pakastimen sulattamisen aikana.

  Itse olen tehnyt näin: Kaikki pakastimessa olevat eväät, marjat, lihat, kalat, kasvikset  olen käärinyt  täkkeihin .

 PALJON peittoja ja täkkejä.  Pakastin sulaa yllättävän nopsaan varsinkin kun avittaa pakastimen seinille kertynyttä jäätä muovisella tai puisella lastalla irrotellen.

 Pyyhi etikka-rätillä ja kas! Pakastin on käytössä reilun tunnin sisään. Marjat ja muut eivät edes tajunneet olevansa poissa pakastimessa kun olivat täkkikäärössä.

Kommentit (0)
23.05.201704:35
8322
77

Pakastimen sulattaa alle puolessa tunnissa joten jääkaappi riittää väliaikaiseen säilytykseen eikä tavarat sula tänän aikana. Paras sulatusaika on talvella jolloin ulkona voi olla sopiva pakastimen lämpötila.

Kommentit (0)

Vastauksesi