Paidan pesu jossa kultakuviointi?

Paidan pesu jossa kultakuviointi?

Semmoista kysyisin että mitenkä paidan jonka kuvioinnissa on "kultaa" pesu tapahtuu. Edellisessä paidassa jossa oli niin parin pesuohjeen mukaisen pesun jälkeen kultaus alkoi hävitä.
Onko tähän jotain oikeasti toimivaa tekniikkaa?

3 vastausta
29.08.202014:28
31601
14

Ehdotan että veisit vaatteen pesulaan, jospa siellä tietäisivät. Varmaan tulisi aika kalliiksi pesettää pelkkä paita, mutta sitten täytyy miettiä, onko kuvion säilyvyys (??) sen arvoista.

Ehkä asiaa voisi kysyä myös sellaisesta firmasta tai laitoksesta, jossa opetetaan tai tehdään tekstiilien konservointia. Esim. Ammattikorkeakoulu Metropolia, Helsingin Myllypurossa.

Suomen käsityön museolla on Jyväskylässä konservointikeskus, tekevät mm. vanhojen kirkkotekstiilien konservointia.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että ammattilaiset saattavat tahtoa palkkion työstään, myös neuvojen antamisesta. Jälleen kerran - onko paita sen arvoinen - vai onko sellaisia ehkä tulossa lisää, jolloin mahdollinen neuvontapalkkio ei olisi niin arvokkaan tuntuinen per vaatekappale.

 

Kommentit (0)
05.09.202001:29
3572
9

Kyse taitaa olla ihan tavallisesta käyttövaatteesta, t-paidasta tms.

Vaatteet, joissa on metallinhohtopainatuksia, kannattaa ennen pesua kääntää nurin ja pestä  pari ensimmäistä kertaa käsin.  Senkin  jälkeen aina hienopesussa ja nurinpäin. Nurinpäin siksi, ettei kuviointi hankaudu pesukoneen rumpuun tai muihin vaatteisiin

 Laadukkaat metallinhohtopainatukset, joskus niitä taidettiin sanoa "kumipainatuksiksi" kestävät jopa pesukoneen hienopesua mutta silloinkin nurinpäin.

Joskus ei sekään auta valitettavasti. Tilasin kerran upeat pussilakanat, joissa oli kullanväristä kuviointia. Metalliväri liukeni ensimmäisessä nurinpäin-hienopesussa. Laitoin yhtiöön reklamaatiota ja sain tilalle toiset. Väri pysyi viitisen  vuotta kunnes kului pois. 

 Strömsön sivuilla on ohjeita miten tehdään itse metallikuviointeja kankaalle.

(Ja nyt neuvokaa miten tehdään noita linkkejä tietyille sivuille)

 

Kommentit (1)
"(Ja nyt neuvokaa miten tehdään noita linkkejä tietyille sivuille)" Riippuu vähän sii... "(Ja nyt neuvokaa miten tehdään noita linkkejä tietyille sivuille)" Riippuu vähän siitä, käytätkö puhelinta, tablettia vai tietokonetta, mutta periaatteena se, että kopioit haluamasi sivun osoitteen (sieltä selaimen osoiteriviltä ylhäältä) ja liität sen rimpsun Kysy-vastauksesi alaosassa olevaan URL laatikkoon ja kirjoitat siihen vasemman puoleiseen laatikkoon jotain selventävää tekstiä. Toivottavasti osaat kopioinnin ja liittämisen, en jaksa nyt tässä niitä selostaa, etsi vaikka Googlella. Tänne kommenttilaatikkoon voi myös kopioida ja liittää linkkejä, mutta täältä ne eivät toimi (muuten kuin kopioimalla).
5.9.2020 08:28 Köpi K 90208
05.09.202013:37
3572
7

Kiitos Köpi! 

Kommentit (0)

Vastauksesi