pahan puhuminen

pahan puhuminen

Olen tahtomattani joskus joutunut tilanteseen jossa joku toinen puhuu pahaa tai ilkeästi henkilöstä X . Itse koen tilanteet hyvin kiusallisina ja istua nökötän sanomatta mitään. Koen että poikkipuolinen sana, tai jokin puolustava mielipide saattaisi aiheuttaa riidan. Mietinkin mikä olisi paras ratkaisu tämmöisten tilanteiden "ohittamiseen" Usein tilanteet ovat semmoisia etten niistä pysty poistumaan yhtäkkisesti, joten voinko jotenkin muuten osoittaa etten halua kuulla/kuunnella tälläistä? Onko vinkkejä, sillä minua todella stressaa toisinaan näiden muiden ihmisten puheet ja oma läsnäooloni tilanteissa, joissa en todellakaan halua olla osallisena, mutta joista en voi vain niin vain lähteäkään.

Vastaus

Kuvaamasi tilanteet todella ovat kiusallisia ja vaikeita. Suora puhe tällaisessa tapauksessa ei yleensä johda kuin hedelmättömään väittelyyn. Kokeiltavia keinoja kuitenkin on.
Voit yrittää vaihtaa puheenaihetta. Näin osoitat, että käynnissä oleva keskustelu ei sinua miellytä. Tämä saattaa kuitenkin aiheuttaa närää puhekumppaneissasi.
Voit ryhtyä kehumaan pahanpuhujaa. Seurauksena on luultavimmin hämmennys. Reaktio voi olla odottamaton muutos puheenparressa. Toivottavasti!
Paras keino mielestämme on huumori. Nauru vie kärjen ilkeyksiltä ja johdattaa positiivisempaan suuntaan. Vältä ivaa ja pilkkaa! Jos et tiukassa tilanteessa keksi mitään nasevaa, kerro vaikka Pikku-Kalle -vitsi!

Kommentit (0)

Vastauksesi