Pääsevätkö eläimet taivaaseen

Pääsevätkö eläimet taivaaseen

Tahtoisin saada oikean teologisen osaajan vastauksen tähän kysymykseen. Tahtoisin myös saada raamattua tutkivien henkilöiden vastauksia ja todisteita missä kohdissa mitäkin sanotaan tähän kysymykseen. Onko teillä mahdollisuutta antaa eläkkeellä olevan Piispa Huovisen sähköpostiosoitetta. Kysyn asiaa myös häneltä. Varmasti tulee oikea vastaus. Tahdon vastauksen myös antamaani sähköpostiini. Kiitos.

4 vastausta
13.12.201821:54
8015
26

Varmaankin eri uskonnoissa eläimllä on eri asema.  Eläinten kohtalo kuoleman jälkeen riippuu luultavasti siitä mihin ne ovat eläessään uskoneet.

Kommentit (0)
17.12.201800:54
3168
18

Pääsevät.

  Eläimet ovat synnittömiä.

Kaikki teologiset  tiedekannat  huomioiden  tai huomiottamatta jättäen voi näin jymäkästi sanoa .  

Muuten tässä  ja täällä elämässä ei ole edes sitä vähääkään mieltä mitä nyt "ihmisten" maailmassa on.

 Ja JOS  (eläimet) hyö oovat jottae pahhoo tehneet eevätkä katuneet, nii eekohän Kiesus armaha niitä, niiku armahti sen toesella ristilläriippujannii.,

  Aamen

Kommentit (0)
15.12.201821:19
82406
15

Jenkeillä on tämmöinen Sateenkaarisilta-ajatus, johon voi uskoa ihan yhtä paljon kuin Raamattuun tai teologian osaajiin. Todisteita on ihan yhtä paljon.

Kommentit (0)

Kysymys kannattaa suunnata Helsingin Yliopiston Teologian laitokselle ja/tai Suomen Evankelisluterilaiselle kirkolle. Ykstyishenkilöiden yhteystietoja me emme voi antaa vaikka meillä sellaiset olisivatkin tiedossa. Tietysti jos ne olisivat julkisia esimerkiksi viran puolesta olisi asia toinen. Eero Huoviselle olis ehkä mahdollista lähettää viesti hänen kirjakustantajansa WSOY:n kautta.

Internetistä löytyy vapaasti luettavissa oleva englanninkielinen teos Animals and Christianity, jonka sivut 79-109 käsittelevät eläinten mahdollista taivaaseen pääsyä. Samoin teoksen Creaturly Theology luku The Redemption of Animals in an Incarnational Theology s. 81-99 käsittelee samaa aihetta.

Kommentit (0)

Vastauksesi