Pääseekö Islantiin rahtilaivalla?

Pääseekö Islantiin rahtilaivalla?

Suunnittelen ystäväni kanssa ympäristöystävällistä halpamatkaa Islantiin ensi kesänä. Lähtö olisi Helsingistä juhannuksen tienoilla (aikaisintaan 18.6.); takaisin Suomessa pitäisi olla viimeistään 7.7. Mistä saisi tietää onko rahtilaiva optio, ja jos, niin mistä kyytiin (Norja, Tanska?), milloin ja millä hinnalla? Tai muita tapoja päästä lentämättä perille?

Vastaus

Smyril-linen reittilaiva M/S Norröna kulkee Tanskan Hirtshallsin satamasta Fär-saarten kautta itäisen Islannin Seydisfjorduriin. Ks. aikataulut 2015. Se on ilmeisesti aiemmin liikennöinyt myös Norjan Bergenin kautta, mutta ei nykyisen aikataulun mukaan. Hinnat vaihtelevat kauden ja hyttivalintojen mukaan. Heillä on myös erilaisia tarjouksia.

Eimskipin rahtilaivoilla on reittejä Islantiin. Reittikartan mukaan mahdollisuuksia päästä matkaan voisi olla Ruotsin ja Tanskan satamista, Hampurista, Rotterdamista ja Britanniasta. Värikoodein merkityille reiteille löytyy suuntaa antavia aikatauluja keväälle 2015. Rahtilaivoilla on matkustajille paikkoja rajoitetusti ja niitä pitänee tiedustella erikseen.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi