Pääseekö Beringinsalmen yli Siperiasta Alaskaan kumiveneellä?

Pääseekö Beringinsalmen yli Siperiasta Alaskaan kumiveneellä?

Kuinka kauan kyseinen projekti vie?

3 vastausta

Se lienee mahdollista, joskin vaarallista.

Lähteenä käytetyllä seikkailumatkailufirman sivustolla kerrotaan, että Beringinsalmen vedet ovat vaarallisimpia maailmassa. Asiaan vaikuttaa matala syvyys, ailahteleva sää ja erittäin kylmä merivesi. Myös voimakkaat merivirrat tekevät liikkumisen vaikeaksi. Siksi Beringinsalmi suositellaan ylitettäväksi merikelpoisella, myrskynkestävällä aluksella. Mikäli kuitenkin haluaa käyttää pienempää venettä, ylitys kannattaa ajoittaa sään kannalta hyvin. Joka tapauksessa isompi tukialus olisi hyvä olla seuraamassa.

Hurjapäät ovat kyllä ylittäneet Beringinsalmen mitä erilaisimmilla välineille, amerikkalainen ryhmä vesijeteillä vuonna 2012.

Ylitysaika riippuu sääolosuhteista ja aluksesta. Salmi on vain 85 km leveä, joten hyvällä säällä ylitykseen ei mene sen kauemmin aikaa kuin Suomenlahden ylitykseen.

Oman haasteensa salmen ylitykseen tuo se, että samalla ylitetään myös kahden valtion raja. Erilaisia lupia ja asiakirjoja tarvitaan.

Kommentit (0)
22.04.201314:55
66886
96

Kapein väli Diomede-saarten kohdalla on n. 30km (ja toinen mokoma manner-Alaskaan) ja Alaskan Poliisit-sarjan kuvien mukaan jäässä talvella, joten eiköhän tuon reipas ulkoilija hiihtäisikin yli.

Kommentit (0)
22.04.201313:36
7201
49

Kumiveneellä voidaan tarkoittaa melko monenlaisia aluksia alkaen lasten leluista aina armeijoiden käyttämiin kovapohjaisiin kumiveneisiin (RIB). Ensin mainituilla tuonne ei tietenkään kannata lähteä, mutta jälkimmäisillä ylitys epäilemättä onnistuu suotuisissa olosuhteissa kohtuullisen helpostikin. 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi