Ovi kiinni nenän edestä

Ovi kiinni nenän edestä

Mummi on tehnyt omaa tutkimusta Stockan ovilla. Hän antaa usein tilaa jollekin takaataan sisään kiirehtivälle mutta on huomannut että harvoin tämä sisälle kiiruhtanut huolehtii siitä, ettei raskas ovi lämähdä kiinni juuri mummin edessä. Mitä asialle pitäisi tehdä?

2 vastausta

Mummisi tilanteessa varmastikin suora avunpyyntö olisi toimivin vaihtoehto. Jos kantaa mukanaan jotain näkyvää apuvälinettä, kuten esimerkiksi keppiä, autetaan yleensä pyytämättäkin.

Kommentit (0)
15.01.201915:58
23047
13

Tässä on kysymyksessä todella pitkä projekti.

Eli se, että vanhemmat - tai isovanhemmat tai isommat sisarukset tms.  opettavat käytännössä lapsilleen, miten ovilla, busseissa yms. käyttäydytään.

Esimerkistä oppii parhaiten. Suora avunpyyntö on tietysti yksi keino, mutta sitä ei yleensä kuulla, tai jos kuullaan, siitä ei välttämättä välitetä tms....

On myös äärettömän turhauttavaa ja nöyryttävääkin pyytää sellaista, minkä pitäisi olla ihan itsestään selvä asia. Tässä täytyy myös tölväistä vähän tasa-arvointoilijoitakin: minä ainakin osaan antaa arvoa oven avaamiselle, autoon auttamiselle, takin kanssa avustamiselle naulakolla yms. mikä ennen katsottiin jokaisen herrasmiehen osaavan, mutta minkä kuulemma jotkut feministit kokevat jopa loukkaavaksi. Tiedättekö muuten, hyvät ystävät, mitä on "naisen autoon auttaminen"?

Keskustelin siitä taannoin erässä työryhmässä, jossa oli suurin osa nuorehkoja tai nuoria naisia. Ne sanoivat, että sellainen tuntuu ihan kuin nainen olisi vanha, invalidi tai humalassa! Ei, se ei ole sitä, että nainen kidnapataan tai sullotaan penkkiin kuin tahdoton taakka, vaan sitä, että auton ovea pidetään auki, tarvittaessa avustetaan fyysisesti, tsekataan, että naisen takin helmat ovat kyydissä eivätkä oven välissä, että turvavyö on kiinni; tarvittaessa pidellään alussa naisen laukkua sillä aikaa kun tämä asettuu istuimelle ja sitten ojennetaan laukku hänelle.

Ja totta puhuen, tämä viritys tehdään kenelle tahansa, jonka kanssa kuljetaan. Olin nelikymppisenä kuskina hiukan itseäni vanhemmalle miehelle, jolle avasin oven jne. Hän puuskahti, ettei ole koskaan tehnyt tuota kenellekään....

Sorry, eksyin taas aiheesta...

 

Kommentit (0)

Vastauksesi