Ovatko määräaikaiset puhelinliittymät toistaiseksi voimassaolevia...

Ovatko määräaikaiset puhelinliittymät toistaiseksi voimassaolevia...

4 vastausta

Kuluttajaviraston sivuilla on tietoa määräaikaisesta ja toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta. Määräaikainen sopimuksen purkaminen tulee yleensä kalliimmaksi kuin toistaiseksi voimassa olevan ja sen voi sanoa olevan sitovampi.
"Määräaikaisen liittymäsopimuksen irtisanominen ja numeron siirtäminen uuteen liittymään on mahdollista kesken sopimuskauden. Tällöin yleensä joudut maksamaan sopimuksen jäljellä olevat kuukausimaksut ja mahdollisesti vielä ennenaikaisen irtisanomisen vuoksi määritellyn maksun."

"Toistaiseksi voimassa olevan liittymäsopimuksen voi irtisanoa, jolloin sopimus päättyy irtisanomisajan kuluttua. Sopimuksen voi irtisanoa suullisesti tai kirjallisesti. Liittymän irtisanomisaika on 2 viikkoa, minkä ajan on maksettava vanhaan liittymäsopimukseen liittyviä maksuja."
Katso tarkemmin:
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/puhelin-ja-internet/liittymat/liitt...

Kommentit (0)
24.09.201421:33
39
37

Tämä on usein puhelinliittymiä markkinoivien yrityksien mainoksissa epäselvää. Miten on näiden 12, 24 tai 48kk kytkyjen laita? Ne ovat toistaiseksi voimassa olevia, käsittääkseni, mutta hinta on edullinen koska siihen sitoutuu pitkäksi aikaa. Esimerkiksi täältä ( http://www.puhelinliittymat.fi/liittymatarjoukset/ ) näkee, että lähes kaikki tarjoukset ovat tuollaisia useamman kuukauden kytkyjä. Päteekö noihin tuo kahden viikon irtisanomisaika? 

Kommentit (0)
04.06.201812:50
68
8

Usein se juuri menee noin, kuin tuossa yllä kuvailtiin. Eli hinta lukitaan tietyksi ajanjaksoksi, jonka aikana ei sopimuksen purkaminen onnistu. Niiden irtisanomiseen ei päde kahden viikon irtisanomisaika. Vaikka usein kytkytarjoukset ovat alhaisia hinnoiltaan, niin kannattaa harkita, että tarvitseeko todella kaikkia luvattuja ominaisuuksia vai ei. Nimittäin tavallinen tallaaja ei kyllä tarvitse 300mb/s nopeutta kännykässä. Esimerkiksi sivulla https://www.xn--vertaaliittym-nfb.fi/ voi tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.

Lähde:

https://www.xn--vertaaliittym-nfb.fi/

 

Kommentit (0)
07.05.202017:44
39
7

Tänä päivänä harva operaattori tarjoaa enää määräaikaisia puhelinliittymiä. Siitä huolimatta osa operaattoreista kauppaa niitä kuluttajille edelleen. Hinta tosiaan on aina huomattavasti edullisempi, mutta liittymää sitoutuu silloin pitämään sopimuksessa kerrotun ajan, joka on yleisesti 12, 24 tai 48 kuukautta. Esimerkiksi täällä ( https://www.xn--puhelinliittym-jib.com/ ) huomaa, että Suomen liittymämarkkinoilla ei ole enää juuri yhtää kytkyliittymiä. 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi