Ovatko kaikki lääkärit tohtoreita?

Ovatko kaikki lääkärit tohtoreita?

2 vastausta

Eivät ole; tohtorin tutkinnon suorittaminen ei ole lääkärinä toimimisen edellytys. Kaikki erikoislääkäritkään eivät ole tohtoreita.

 

Kommentit (0)
18.12.201907:08
70864
12

Kaikki "lääkärit" eivät ole vielä edes lisensiaatteja. Se terveyskeskuksessa valkoisessa takissa sinua tutkiva nuori poika/tyttö voi olla kolme vuotta opiskellut lääketieteen kandidaatti/amanuenssi, jolla on vielä puolet opinnoista jäljellä lisensiaatin tutkintoon.

Kommentit (2)
Lääketieteen opiskelijalle alkoi heti tiedekuntaan kirjautumisen jälkeen tulla mainospo... Lääketieteen opiskelijalle alkoi heti tiedekuntaan kirjautumisen jälkeen tulla mainospostia lääkefirmoilta ja osoitelapussa oli nimen edessä "tohtori" tai "tri". Näin oli ainakin vielä 1970-luvun loppupuolella. (kylläpä tuntui olo vanhalta…) Monissa kielissä sanotaan "doctor"-sukuinen sana, kun tarkoitetaan ylipäänsä lääkäriä. Oikeastaanhan latinan "doctor" tarkoittaa alkujaan opettajaa. Näin muuttuvat sanojen merkitykset.
18.12.2019 11:24 Reijo Jaakkola 8549
Ja jos mennään ulkomaille, niin UK:ssa on mielenkiintoinen perinne, kirurgit eivät ole ... Ja jos mennään ulkomaille, niin UK:ssa on mielenkiintoinen perinne, kirurgit eivät ole eivätkä halua olla Doctoreita vaan ovat Mr,Mrs, Miss. He saattavat olla Doctor jossain opintojen vaiheessa (yleisopinnoista valmistuessaan) , mutta erikoistuessaan kirurgiaan he "palaavat " herroiksi, rouviksi, neideiksi ! Googlaa "Doctor Mr UK" jos haluat tietää miksi.
21.12.2019 21:48 Köpi K 70864

Vastauksesi