Ottaisitteko selvää seuraavasta tärkeästä aiheesta.

Ottaisitteko selvää seuraavasta tärkeästä aiheesta.

Moi! Ottaisitteko selvää seuraavasta tärkeästä aiheesta. Poltin hartiani parisen viikkoa sitten oikein kunnolla. Tuli vesikellojakin. Nyt ympäröivä iho on parantunut mutta puhkaistujen vesikellojen kohdalla iho vieläkin vähän punoittaa. Olisiko vesikelloja kannattanut puhkaista? Kannattaako aurinkoa ottaa enää tänä kesänä jos laitan aurinkorasvaa paljon hartioille? (Tietysti muuallekin kehoon) Vasen hartia kutisee aika paljon ja mielestäni siihen on tullut paljon uusia luomia. Onko se näköharha vai voiko pieniä luomia tulla paljon lisää kun polttaa ihon? Kuinka suuren terveysriskin aiheutin kun poltin hartiani? Olen ehkä palanut elämäni aikana muutamia kertoja. En kuitenkaan ikinä enempää kuin kerran kesässä. Luomia minulla on paljon (alle 100). Iältäni olen 28 v mies. Kiitos!

Vastaus

Ohjeita löytyy ennen kaikkea siihen miten välttää ihon palaminen auringossa.
Yliopiston apteekin sivuilla on myös hoito-ohjeita, jos iho on jo päässyt palamaan. Ohjeissa korostetaan, ettei aurinkoa kannata ottaa ennen kuin iho on kunnolla parantunut. Kerran kunnolla palanut ihon kohta palaa helposti uudelleen.
Katso tarkemmin.
http://www.yliopistonapteekki.fi/displayArticle.do?articleId=2152#subsec...

Ilmatieteenlaitoksen sivuilla perusteellista tietoa UV-säteilystä ja ihon suojaamisesta auringonpaisteelta:
Sivuilla mm. kerrotaan, että uv-säteily jää ihon muistiin eli säteilyn vaikutukset kertyvät ihoon koko elinajan. Säteilyn tiedetään lisäävän ihosyöpäriskiä ja noin 95 % ihomelanoomista voitaisiin ehkäistä suojaamalla iho palamiselta.
http://www.fmi.fi/tutkimus_yhteiskunta/yhteiskunta_15.html

Luomia kannatta käydä näyttämässä lääkärillä mikäli niiden määrä tai muutokset huolestuttavat.

Tietoa luomista Terveyskirjaston sivuilla:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk004...

Kommentit (0)

Vastauksesi