Ostin ensimmäisen edestä täytettävän pyykinpesukoneeni ja joka ikinen kerta kun...

Ostin ensimmäisen edestä täytettävän pyykinpesukoneeni ja joka ikinen kerta kun...

Ostin ensimmäisen edestä täytettävän pyykinpesukoneeni ja joka ikinen kerta kun yritän pestä sillä lakanoita kaikki pyykit ajautuvat pussilakanan sisälle, vaikka yrittäisin asetella ne koneeseen miten! Näin ei koskaan käynyt päältätäytettävien kanssa. Pitääkö pussilakana todella laittaa ihan yksinään edestätäytettävään koneeseen, koska ne muut pyykit siellä sisällä ei tule riittävän puhtaiksi?

Vastaus

Tästä aiheesta on keskusteltu paljon niin kauan kuin automaattipesukoneita on ollut olemassa. En ole kuullut aiemmin ilmiötä liitetyn siihen, onko pesukone päältä vai edestä täytettävä.

iGS-toimitukseltakin on kyselty asiasta. Tässä ote vanhasta vastauksesta, osoite http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=90e3aac4-ca...

"Kyse on yksinkertaisesti fysiikasta, tarkemmin sanottuna mekaniikasta. Riskiä kyseiselle luonnonilmiölle voi pienentää sillä, ettei pussilakanan toinen pää ole kokonaan auki vaan siinä on vain kohtalaisen leveä aukko, josta peitto saadaan laitettua pussilakanan sisälle. Myös pyykkien asettelu rummun reunoille saattaa auttaa."

Ajattelisin, että ilmiötä voidaa yrittää ehkäistä siten, että harsii pussilakanan ison aukon kiinni pesun ajaksi tai edes pienemmäksi, laittaa pussilakanan alareunan solmuun, joka tosin saattaa rypistää lakanaa, tai kääntää pussilakanan esim. kaksin kerroin koneeseen laittaessaan. (Viimeksi mainitussa tapauksessa pussi ei ole silloin niin iso mutta saattaa toki aueta pesun tiimellyksessä.)

Kysymyksesi viimeisestä vättämästäsi olen eri mieltä. Jollei konetta ole ahdettu kovin täyteen, pussilakanan sisään ajautuneet vaatteet peseytyvät ja huuhtoutuvat mielestäni riittävästi, jos veden ja pesuaineen määrä on oikea ja pesuohjelma sopiva. Pestäänhän koneessa esim. konepesun sallivia tyynyjäkin.

Kommentit (0)

Vastauksesi