Osallistuin n. 4 vuotta sitten nettikilpailuun ja onni suosi minua.

Osallistuin n. 4 vuotta sitten nettikilpailuun ja onni suosi minua.

Osallistuin n. 4 vuotta sitten nettikilpailuun ja onni suosi minua. Kun laitan nimeni googleen, löydän nimeni ja paikkakuntani vieläkin tuolta nettisivulta. Jos olisin tiennyt, että se on siellä maailman tappiin asti, en varmasti olisi osallistunut. Laitoin jo asiasta palautetta, mutta mitään ei tapahdu. Sivusto ei ole mikään "hämärä", vaan todella tunnettu ja "virallinen" suomalainen sivusto. Kysymys kuuluukin, voinko tehdä asialle mitään ja onko heidän toiminnassaan mitään moitittavaa?

Vastaus

Kun osallistuit kilpailuun, niin todennäköisesti laitoit ruksin 'olen tutustunut kilpailun sääntöihin' -kohtaan, tai hyväksyit säännöt jollain toisella tapaa. Näissä säännöissä on todennäköisesti kerrottu jotain kilpailuun osallistuvien henkilöiden tietojen julkaisemisesta.

Esimerkkinä lainaus yhden yrityksen nettikilpailun säännöistä:
"Voittajien etunimet ja kotikaupungit julkaistaan osoitteessa www.snellman.fi."

Jos tällaisiin ehtoihin on suostunut, ei taida auttaa jos jälkikäteen muuttaa mielensä. Silloin on lähinnä kilpailunjärjestäjän hyvästä tahdosta kiinni poistetaanko tiedot sivuilta vai ei. Velvoitetta sille ei näyttäisi olevan.

Kuluttajansuojalaistakin löytyi vain maininta ohjeiden selkeydestä:
"Jos markkinointiin liittyy arvontoja, yleisökilpailuja tai pelejä, niihin osallistumisen ehtojen on oltava selkeitä ja ymmärrettäviä sekä helposti saatavilla."

Kommentit (0)

Vastauksesi