Osaisitteko yhtään sanoa minne kaikkialle kannattaisi olla yhteydessä, jos...

Osaisitteko yhtään sanoa minne kaikkialle kannattaisi olla yhteydessä, jos...

Osaisitteko yhtään sanoa minne kaikkialle kannattaisi olla yhteydessä, jos haluaa ottamiaan kuvia esimerkiksi lehtiin? Harrastan siis valokuvausta ja olisihan sillä ihan kiva tienata vähän rahaa. Kannattaako esimerkiksi lehtiin vain laittaa sähköpostia, jossa kertoo itsestään ja valokuvistaan ja laittaa muutaman kuvan liitteenä? Ottavatko lehdet edes kuvia muilta kuin palkkaamiltaan kuvaajilta? Ja miten tällaiseksi palkatuksi kuvaajaksi pääsisi, kun niitä paikkoja ei ikinä näytä olevan vapaana?

Vastaus

Kyllä lehdet ostavat paljonkin kuvia freelance-kuvaajilta. Silloin on paras työskennellä oman toiminimen alla. Freelance-kuvaajien työstä ja siitä mitä kannattaa ottaa huomioon, löytyy tietoa Suomen freelance-journalistit ry:n Freetin sivustolta: http://www.freet.fi

Töidensä myyminen voi aluksi olla haastavaa. Ei oloikeastaan muuta keinoa kuin olla yhteydessä mahdollisiin kiinnostuneisiin tahoihin: tehdä portfolio ja tarjota palveluksiaan lehdille. Soittamalla lehteen löytyy se henkilö, joka täytyy vakuuttaa ammattitaidollaan.

Pelkät yksittäiset kuvat sähköpostin liitteenä eivät ehkä riitä. Kokoa kuvagalleria, jota voit toimittaa sähköisessä muodossa. Omat verkkosivut tai sivu Suomen Lehtikuvaajat ry:n sivustolla ( http://www.suomenlehtikuvaajat.fi/ ) on myös hyvä idea, sillä silloin töihisi pääsee helposti tutustumaan.

Kannattaa miettiä mikä on nimenomaan sinun vahvuutesi kuvaajana: mitä sellaista voit tarjota, johon lehden jo käyttämät kuvaajat eivät pysty? Jos olet hyvä kuvaamaan ruokaa, ole yhteydessä ruokajuttuja julkaiseviin lehtiin. Mikäli taas olet erikoistunut kuvaamaan lapsia, tarjoa kuviasi lapsiaiheisiin lehtiin jne.

Yleensä tietenkin auttaa se, että on jotain suhteita ko. lehteen. Tunnen kaksikin ottamiaan kuvia lehtiin saanutta henkilöä. Toinen aloitti tekemällä yhteistyötä sellaisen toimittajan kanssa, jolta oli jo tilattu artikkeli lehteen. Toinen pääsi alkujaan työharjoittelijaksi. Kun joitakin kuviaan on saanut julki, on kuvien myyminen jatkossa helpompaa.

Rohkeasti vain kuvia tarjoamaan, ei siinä mitään ainakaan menetä!

Kommentit (0)

Vastauksesi