Osaisettko selittää yksinkertaisella tavala ja helpoilla esimerkeillä mitä ovat...

Osaisettko selittää yksinkertaisella tavala ja helpoilla esimerkeillä mitä ovat...

Osaisettko selittää yksinkertaisella tavala ja helpoilla esimerkeillä mitä ovat integraalifunktiot? Olen katsonut wikipediasta mutta siellä hypitään liian nopesti ymmärtämättömäksi. Yleensäkkin funktiot ovat tuntematon alue koska wikipedia ei helpoita asiaa vaan pikemminkin sekoittaa. Haluiasin myös selityksen tälläiselle matemaattiselle merkille f(x) Olen saannut selville että tuon avulla piirretään jotnkin käyriä mutta se että miten se toimii on jäännyt harhaan. Kiitos!

Vastaus

Merkintä f(x) tarkoittaa funktion arvoa muuttujan arvolla x. Funktion käsite on esimerkein selitetty kirjassa Laudatur 1: Funktiot ja yhtälöt. Kirjassa on myös esitetty miten funktioita kuvataan piirtämällä ne xy-koordinaatistoon.

Lähteet:
Hautajärvi, Tarmo
Laudatur. 1 : Funktiot ja yhtälöt (Otava, 2005) si. 105 - 114

http://www.oph.fi/etalukio/opiskelumodulit/pimatem/paavalikko/pmku1/funk...

Integrointi on derivoinnin käänteistoimitus. Eli integraalifuntioiden määrittäminen vaatii derivoinnin tuntemista. Integraalifunktio määritellään siten, että jos funktion F derivaatta on f, niin F on funktion f integraalifunktio. Kannattaa perehtyä matematiikan oppikirjoihin, joissa derivointi ja integraalifunktiot ovat esimerkein selitetty. Seuraavista lähteistä löydät tietoa:

Lähteet:
Pyramidi. 10 : [Integraalilaskenta] / Pekka Kontkanen ... [et al.]: lukion pitkä matematiikka (Tammi, 2007)

Pyramidi. 7 : Derivaatta / Pekka Kontkanen ... [et al.]: lukion pitkä matematiikka (Tammi, 2006)

http://matwww.ee.tut.fi/jkkm/integraa/integ03.htm

http://materiaalit.internetix.fi/fi/opintojaksot/5luonnontieteet/matemat...

Kommentit (0)

Vastauksesi