Oppimismateriaalia remonttia varten

Oppimismateriaalia remonttia varten

Mistä kannattaisi aloittaa jos haluan oppia remontoimaan itse asuntoa? Haaveilen että ostaisin joskus hieman huonompikuntoisen kerrostaloasunnon, jota kunnostaisin paremmaksi. Mitä kirjoja tai oppimismateriaaleja voisin lukea oppiakseni lisää itsetekoisista remonteista? Esimerkiksi aihepiireistä laminaatin asennus, seinien tasoitus, laatoitus keittiösssä ja keittiön remontointi.

Vastaus

HelMet-kirjastoissa on kohtalaisen runsaasti kirjallisuutta aiheesta. Voit aloittaa vaikka kirjoittamalla HelMet-hakuun hakusanan remontti. Tuloksesta voit rajata tietokirjat kohdasta Kokoelma: Tietokirjat. Hakusana "korjausrakentaminen" antaa enemmän tuloksia, mutta käsittää myös talojen ulkopintojen- ja rakenteiden korjaustyöt. Hakusanoina voit käyttää myös ainakin seuraavia tarkempia ilmaisuja: tapetointi, pintakäsittely, lattiat, laatoitus, keittiöt.

Myös verkosta googlettaen löytää monia ohjeistuksia eri työvaiheisiin.

Videoita töiden suorittamisesta voi etsiä YouTubelta. Esimerkiksi laatoitusta, tapetointia, parketin ja laminaatin asennusta ja maalaustöitä koskevia pätkiä on tarjolla. 

Jos tuttavapiirissä on remonttitaitoisia, kannattaa kysyä neuvoja ja vinkkejä. Vaikeimmat työt voi jättää ammattilaisille jos siltä tuntuu. Märkätilat voivat olla aloittelijalle vaativia. Sähköasennukset kuuluvat sähkömiehille.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi