Opiskelu avoimessa yliopistossa

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Olen suorittanut tähän mennessä ylioppilastutkinnon ja merkonomin tutkinnon. Ärsyttää, kun eräs tuttavani jatkuvasti puhuu minulle mahdollisuudesta avoimessa yliopistossa opiskelusta. Ennen merkonomin tutkinnon suorittamista opiskelin lyhyen aikaa ammattikorkeakoulussa tradenomikoulutuksessa, mutta opiskelun todettiin olevan minulle liian kuormittavaa. Sitä se todella olikin, ja olinkin kahden vaiheilla että lähdenkö suorittamaan tradenomin vai merkonomin tutkintoa. Merkonomin tutkinnon suoritin viime vuoden keväällä ammattiopisto Luovin Oulun yksikössä. En kyllä haluaisi enää lähteä opiskelemaan, koska on todettu, että ammattikorkeakouluopiskelu on minulle liian kuormittavaa eikä yliopisto-opiskelustakaan tulisi varmasti mitään. Tuttavani on sanonut minulle, että minun kannattaisi opiskella historiaa, koska minulla on paljon tietoa henkilöistä, jotka ovat viime vuosisadalla vaikuttaneet Suomen politiikassa. Hän on myös puhunut kielenkääntäjän tutkinnosta, koska minulla on hyvä kielipää. Hän ei kuitenkaan tunnu olevan perillä avoimen yliopiston systeemistä, enkä itsekään ole siihen perehtynyt. Kuka voi päästä avoimeen yliopistoon ja miten se eroaa tavallisesta yliopistosta?

Vastaus

Avoimessa yliopistossa voi opiskella kuka tahansa iästä, pohjakoulutuksesta ja tavoitteista riippumatta. Avoimen yliopiston koulutus on maksullista toisin kuin Yliopiston tai ammattikorkeakoulun opetus.  Avoimessa yliopistossa voi opiskella yksittäisiä aineita oman valintansa mukaan, mutta on mahdollista suorittaa myös tutkintojen osia, mutta tutkintoon tähtäävään koulutukseen tulee hakea erikseen. Kursseja voi suoritta myös etäopintoina tai verkossa. Usein avoimessa opiskellaan omaksi iloksi ja näin opiskelu on ehkä muuta opiskelua vähemmän kuormittavaa.

Avoimessa yliopistossa voi opiskella myös kieliä. Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton mukaan, "useimmat kääntäjät ja tulkit ovat ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita alan ammattilaisia. Kääntämisen ja tulkkauksen opetusta annetaan mm. Helsingin Joensuun ja Tampereen yliopistoissa. Kielenkääntäjänä voi tosin toimia myös ilman edellä mainittua koulutusta.

Tarkempia tietoja opiskelusta ja oppiaineista löydät Avoinyliopisto.fi -sivustolta, jonne on koottu tiedot kaikkien yliopistojen avoimen yliopistojen opetuksesta.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi