Opetus

Opetus

Hei. Mikä olisi tehokkaampi opiskella opettajan kanssa tai ilman opettajaa itse kotona, kun halutaan hakea korkeakouluun? Kiitos etukäteen.

Vastaus

Ei tähän ole yhtä parasta vastausta. Valmennuskurssit ovat hintavia, mutta usein niistä on myös hyötyä. Kurssit eivät tietysti poista ahkeran itsenäisen työskentelyn tarvetta. Valmennuskurssi voi antaa itsevarmuutta pääsykokeeseen. Se voi auttaa huomaamaan opiskelutekniikan ongelmia, lisätä suunnitelmallisuutta ja tehostaa opiskelua. Ns. takuukurssit lupaavat seuraavan vuoden kurssin ilmaiseksi, jos ensimmäisellä kerralla ei pääse opiskelemaan.

Ylioppilaslehti teki vuonna 2005 selvityksen, jonka mukaan Helsingin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan päässeistä 99%, lääketieteelliseen päässeistä 81% ja kauppatieteelliseen päässeistä 44% olivat käyneet jonkin valmennuskurssin.

Viime vuosina on pohdittu luopumista korkeakoulujen pitkäkestoista valmistautumista vaativista pääsykokeista ja niiden korvaamista vaihtoehtoisin valintakokein.

Kommentit (1)
Itsenäisen opiskelun tapoihin vaikuttaa se, onko ao. visuaalinen, kinesteettinen vai audi... Itsenäisen opiskelun tapoihin vaikuttaa se, onko ao. visuaalinen, kinesteettinen vai auditiivinen. Kukaan ei taida olla mitään näistä yksistään, mutta mikä ominaisuus lienee vallitsevin. Auditiivinen oppinee parhaiten kuuntelemalla, visuaalinen näköaistin kautta ja kinesteettinen ehkäpä vaikka kirjoittamalla opittavasta aineistosta avainsanoja muistiin tai laatimalla tärppejä tai alleviivaamalla tekstiä. Älköön kukaan kuitenkaan alleviivatko tai muuten tuhriko kirjaston kirjoja, vinkkaa vanha kirjastotäti. Joku oppimisguru äskettäin tuomitsi täysin tekstien alleviivaamisen, piti sitä tehottomana tapana oppia. Sanoisin, että kukin tyylillään.
6.3.2017 21:28 Lahja Kotka 29417

Vastauksesi