Onkohan vuonna 1845 painettu suomenkielinen Raamattu kovinkaan harvinainen?

Onkohan vuonna 1845 painettu suomenkielinen Raamattu kovinkaan harvinainen?

Moi!

Onkohan vuonna 1845 painettu suomenkielinen Raamattu kovinkaan harvinainen? Ja mikähän olisi teoksen rahallinen arvo?

Vastaus

Hei!

Kirjojen arvot ovat aina hankalia, koska arvo riippuu aina siitä, paljonko on kysyntää ja paljonko kirjasta ollaan valmiita maksamaan. Myös kunto voi vaikuttaa paljon siihen, minkä verran ostaja olisi kirjasta halukas pulittamaan.

Vanhan kirjallisuuden hintaopas (Suomen antikvaariset kirjakaupat ry, 2006) ei mainitse juuri vuodelta 1845 mitään, mutta vuoden 1849 ”Biblian” arvoksi kerrotaan 60 euroa. Toisaalta Luther-antikvariaatin listauksessa osoitteessa http://www.luther-kirjat.fi/finska.htm hiukan huonokuntoisesta vuoden 1845 ”Bibliasta” pyydetään 190 euron hintaa. On kuitenkin selvää, että antikvariaatit maksavat ostaessaan alemman hinnan kuin millä myyvät. Parhaan hinnan saattaa saada sellaisessa antikvariaatissa, jonka erikoisalaan kirja kuuluu eli esimerkiksi tässä tapauksessa Luther-divarin kaltaisessa hengelliseen kirjallisuuteen keskittyneestä antikvariaatista.

Hinnan määrittämiseksi kannattaa kysyä asiaa vaikka useammasta antikvariaatista. Internetistä antikvariaatteja löytyy esimerkiksi osoitteista http://www.tie.to/antikvariaatit/, http://www.antikvariaatit.net/sivut...eniin.html ja http://www.antikka.net/antikka.asp. Myös puhelinluettelosta löytää helposti paikkakunnan antikvariaatteja.

Jos itse haluaa koettaa myydä kirjoja, yksi vaihtoehto on nettihuutokauppa http://www.huuto.net. Jotkut keräilijät seuraavat Huuto.netiä, mutta mitenkään varmasti ei kannatta luulla kirjojen menevän kaupaksi haluttuun hintaan. Muutenkin Huuto.netissä tuppaa olemaan enemmän tarjontaa kuin kysyntää.

Kommentit (0)

Vastauksesi