Onkohan minulla kalafetissi?

Onkohan minulla kalafetissi?

En ole juurikaan törmännyt sanaan ”fetissi” muussa kuin tietyissä viettiin ja erityisesti seksuaaliviettiin liittyvissä yhteyksissä. Viime aikoina olen kuitenkin kuullut puhuttavan fetissistä mm. kun erään iholla oli paljon tatuointeja tai toisella kaapissaan poikkeuksellisen paljon kenkiä, ja nyt viimeksi Ylen uutisissa oli juttu tiehöylää ajavasta naisesta, jolla oli ”isojen koneiden fetissi”. Asiayhteyksistä on kuitenkin käynyt ilmi, että kaikissa kyse on ollut varsin tavanomaisesta mieltymyksestä kyseisiin asioihin.

Nyt on kyllä pakko kysyä, onko ko. sanan käyttö jotenkin laajentunut vai onko oma käsitykseni liian suppea, kun nuo ilmaukset tuntuvat minusta niin hassuilta?

Olen kyllä kuullut kenkäfetissistä, mutta ei siinä käsittääkseni kenkien määrällä ole niinkään merkitystä. Pidän kovasti kalastamisesta. Se on lempiharrastukseni. Toivon saavani paljon kaloja. En silti oikein osaisi sanoa sitä vaikkapa kalafetissiksi.

Kuvat: 
Vastaus
03.12.201912:39
87068
20

Käyttö on laajentunut. Termiä käytetään varsinaisen määritelmän lisäksi "läpällä" kaikenlaisista himoista ja kiinnostuksista, joihin on tavallista enemmän innostunut.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi