Onko yhtään suomalaista kuollut mäkihypyssä?

Onko yhtään suomalaista kuollut mäkihypyssä?

Vastaus

Jaakko Manni menehtyi Rukan suurmäessä vuonna 1974. Manni menehtyi kuperkeikka-ilmalennon seurauksena pään seudulle tulleisiin vammoihin.

Nokialainen veteraanimäkihyppääjä Pekka Tainio, 55, menehtyi ilmeisesti kaatumisen aiheuttamiin vammoihin viikko sitten Jyväskylässä. Hän kaatui kyljelleen ja pyöri alas. Hän nousi itse pystyyn. Selkeästi näkyviä vammoja ei ollut. Tainio menetti tajuntansa myöhemmin samana päivänä ja menehtyi muutaman päivän kuluttua.

Lähde: Ilta-Sanomat 16.1.2006

Lehti kirjoittaa myös muista mäkikuolemista 16.1.2006:
Itävaltalainen Paul Ausserleitner menehtyi loppiaisena 1952 hypättyään Bischofshofenin mäestä. Hän kuoli saamiinsa kaatumisvammoihin.
Venäläinen 16-vuotias mäkihyppääjä Pjotr Meisner menehtyi syyskuussa 1994, kun hän kaatui harjoitushyppynsä Nishni Novgorodissa. Nuorukainen kaatui alastulossa, nousi ja otti pari askelta, kunnes menetti tajuntansa.
Norjalainen 19-vuotias mäkihyppääjä Hein Sigurd Rindal kuoli kesäkuussa 1993 kallovammaan, jonka hän sai kaatuessaan epäonnistuneen ponnistuksen ja kuperkeikka-ilmalennon päätteeksi Marikollenin muovimäessä.
1980-luvun alussa Lahden suurmäestä tullut itävaltalainen hyppääjä kaatui jo ylämäessä. Hän löi päänsä kaiteisiin. Nuorukainen pysyi viikkokausia tajuttomana, kunnes hän lopulta menehtyi.

Kommentit (0)

Vastauksesi