Onko Windows XP suojattu myös kirjautumistilassa?

Onko Windows XP suojattu myös kirjautumistilassa?

Olen huomannut, että erilaiset palomuuri- ja virusohjelmistot käynnistyvät vasta kirjautumisen yhteydessä. Sen sijaan kiintolevyn toiminnan perusteella moni muu prosessi käynnistyy jo ennen kirjautumista.

2 vastausta

Moi! Kysymys on hyvä ja varmasti aiheellinen, mutta allekirjoittaneella on sellainen käsitys, ettei palomuuria ja virustorjuntaa normaalisti tarvita kuin vasta nettiyhteyden muodostamisessa. Jos koneelle on jo asentunut/asennettu virus niin tokihan se on toiminnassa samantien kun koneen käynnistää, mutta palomuurin ja virusohjelmien tarkoitus on estää sitä virusta ylipäätänsä asentumasta. Näiden ohjelmien tulisi havaita virus sillä sekunnilla, kun se yrittää koneeseen tulla, eikä vasta seuraavan käynnistyksen yhteydessä.
Samoin jos koneelle on jo virus päässyt niin se toimii kirjautumisen jälkeenkin siitä huolimatta onko palomuuri ja virustorjunta päällä. Samoin jos koneen käyttäjä itse asentaa viruksen (esimerkiksi asentaa laittoman ohjelman, jonka kylkiäisenä tulee virus, käyttää vierasta muistitikkua tai surffailee varoituksista huolimatta epäillyttävillä sivuilla) ei virustorjunnasta ole hyötyä. Virustorjunnan päivittäminen on myös tärkeätä. Uusia viruksia tehtaillaan päivittäin joten nämä ohjelmat ovat aina hiukan kehitystä jäljessä.

Kommentit (1)
Kyllä oikein toimiva virustorjuntaohjelma puuttuu peliin myös silloin kun käyttäjä it... Kyllä oikein toimiva virustorjuntaohjelma puuttuu peliin myös silloin kun käyttäjä itse asentaa viruksen sisältämän ohjelman, käyttää vierasta muistikkua tai virus yrittää asentua webbisivulta. Se juuri on virustorjuntaohjelman tehtävä.
31.7.2013 16:52 Köpi K 71360

Köpi, näinhän se on tai luulisi olevan. Vastauksen antaja on vain joutunut poistelemaan kyllästymisiin asti "tahallaan" asennettuja viruksia koneista joissa on kyllä ollut asianmukaiset torjuntaohjelmat. Ihmisen uteliaisuutta ei pidä ikinä aliarvioida.

Kommentit (0)

Vastauksesi