Onko vedellä todettu olevan erilaisia geometrisiä muotoja vai onko tämä huuhaata?

Onko vedellä todettu olevan erilaisia geometrisiä muotoja vai onko tämä huuhaata?

2 vastausta
11.06.201711:44
5717
32

Vesimolekyylit ovat bipolaarisia ja ne muodostavat siksi ketjuja ja muitakin rakenteita myös nestemäisessä olomuodossa. Näitä yhteen liittyneiden molekyylien nippuja voidaan toki sanoa geometrisiksi.

Veden suuri pintajännitys selittyy juuri tällä.

Miksi sitten tämä molekyylien toisiinsa tarttuminen on voimakasta erityisesti faasirajalla, kuten astiassa olevan veden pinnalla, on minulle tuntematonta. Tästä voisi joku tietävämpi jatkaa.

Kommentit (0)
10.06.201723:29
45175
15

Nyt ei kysymys oikein auennut ilmeisesti kirjaston väelle eikä minulle sen enempää. Geometrisiä muotoja ovat esimerkiksi pallo, kuutio, lieriö, tetraedri, jne. Kaksiulotteisista ympyrä, kolmio, neliö, pentagoni jne. Mutta mitä tarkoittaa veden geometriset muodot? Joku kiinteä aine voidaan tietysti muokata em. geometrisiin muotoihin, mutta nesteiden kohdalla se on vaikeampaa, onnistuu korkeintaan astiassa, mutta silloinkin se astia on ko. geometrisen muodon mukainen ja vesi vain täyttää sen.

Olisi kiva jos näissä "onko tämä ja tämä totta"-kysymyksissä laitettaisiin mukaan lähde, minkä mukaan se on totta/mistä moisesta on kuultu/luettu, niin olisi helpompi ymmärtää ja kommentoida/vastata.

Vedellä on kyllä erilaisia olomuotoja: neste, jää, höyry, mutta näillä ei ole mitään tekemistä geometrian kanssa. No, jäätynyt vesi on tietysti mahdollista muokata/jäädyttää johonkin geometriseen muotoon.

Kommentit (1)
Jotenkin ajattelin että kysyjä ehkä tarkoitti molekyylirakenteen geometriaa, mutta enp... Jotenkin ajattelin että kysyjä ehkä tarkoitti molekyylirakenteen geometriaa, mutta enpä ole ihan varma siitäkään.
11.6.2017 09:30 Telttu Ella 9226

Vastauksesi