Onko vedellä muisti?

Onko vedellä muisti?

Homeopaattisten lääkkeiden toiminta perustuu siihen otaksumaan, että veteen jää jonkinlainen muistijälki siinä olleista vaikuttavista aineista.

2 vastausta

Virallinen lääketiede pitää homeopatiaa pseudotieteenä. Veden muisti -teorian esitti 1988 Jacques Benveniste. Kun hänen tutkimustuloksiaan yritettiin myöhemmin kokeellisesti toistaa, havaittiin etteivät Benvenisten väittämät pitäneet paikkansa. Hänen tutkimuksissaan oli ilmeisesti muutakin epäselvää. Mitään tieteellistä näyttöä veden muistista ei ole.

 

Kommentit (0)
14.12.201719:05
19330
52

Veden käyttö lääkkeenä on lytätty jo moneen kertaan, mutta jos siitä puhuu homeopaattisen lääkärin potilaalle, niin se potilas nauraa päin naamaa, koska eihän se hänen lääkärinsä mitään vettä määrää lääkkeeksi vaan vitamiineja ja hivenaineita jne. Ne jotka kampanjoivat homeopatiaa vastaan ovat jämähtäneet tähän vanhaan, eivät ole tajunneet että homeopatiaa myydään nykyään ihan muilla keinoilla. Yhteistä on vain se että edelleen homeopatia käy potilaalle kalliiksi. Maksuja ei makseta vain lääkkeistä (vitamiinesta yms.) ja lääkärikäynneistä vaan myöskin testeista jooilla testataan potilaan vitamiinitasoja yms. Kannattaisi pysyä ajan tasalla siitä missä homeopatia menee nykyään.

Kommentit (0)

Vastauksesi