Onko terveydelleni vaarallista jos syön ihan joka päivä noin 15 omenaa (tai...

Onko terveydelleni vaarallista jos syön ihan joka päivä noin 15 omenaa (tai...

Onko terveydelleni vaarallista jos syön ihan joka päivä noin 15 omenaa (tai enemmän?), enkä välttämättä juurikaan mitään muuta? En tarkoita nyt kalorimäärällisesti sillä tuolla määrällä paino pysyy koko ajan samoissa lukemissa. Syön niitä niin paljon koska yksinkertaisesti rakastan niiden makua!

Vastaus

Ruokavaliosi on selvästi liian yksipuolinen, jos syöt melkein pelkästään omenoita. Saat todennäköisesti aivan liian vähän esimerkiksi proteiineja, tärkeitä rasvahappoja sekä monia kivennäisaineita ja vitamiineja kuten D- ja B12-vitamiinia ja rautaa. Jolleivat omenat ole luomua, voit saada lisäksi raja-arvot ylittäviä määriä kasvinsuojeluaineita. Terveytesi vaarantuu, jos noudatat tällaista ruokavaliota pitempään. Ruokavalioon pitäisi ainakin sisällyttää proteiininlähteitä kuten lihaa, kalaa, kananmunia, maitotuotteita tai palkokasveja, terveellisiä ravintorasvoja esimerkiksi rypsiöljyn, kalaöljyjen tai pähkinöiden muodossa sekä vihanneksia ja hedelmiä lajia vaihdellen.

Jos monipuolisempaan ruokavalioon siirtyminen tuntuu vaikealta, on sinun hyvä keskustella asiasta lääkärin tai terveydenhoitajan kanssa. He voivat tarvittaessa ohjata sinut ravitsemusterapeutin juttusille.

Tietoa yksipuolisen ruokavalion riskeistä ja ravitsemussuosituksista:
http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/kotilaakari/kysy-laakarilta/ra...
http://www.kalcipos.fi/etusivu/riskitekijaet/yksipuolinen-ravinto/
http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/artikkeli.shtml/2011/08/1381442/tut...
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/elintavat/ravitsemus/s...
http://www.kasvikset.fi/WebRoot/1033640/Page.aspx?id=1049153
http://www.hel.fi/hki/terke/fi/Terveyspalvelut/Ravitsemusterapia

Kommentit (0)

Vastauksesi