Onko teillä arkistoissa mitään kuvauspaikkoja Speden elokuvasta, Leikkikalugangsteri?

Onko teillä arkistoissa mitään kuvauspaikkoja Speden elokuvasta, Leikkikalugangsteri?

Esimerkiksi Jimin työpaikkaa, jonka katolla on kyltti JIM KING OY Leikkikaluyhtymä. Krakströmin ja Sylvin kotia. Ravintolaa, jonne varastettu taulu vietiin. Asuin aluetta jossa Gangsteri Niitti ja Jim keskustelevat rännin kautta, pankkia jossa tehtiin ryöstö. Räme metikkö jonne Krakström ja etsivät vievät yöllä lunnaat tai esimerkiksi autokauppaa, jonka näyteikkunan läpi Kamreeri ajaa volkkari kuplalla.

Vastaus

Hei

Suomen kansallisfilmografia -kirjasarja on yleensä paras lähde elokuvien kuvauspaikkoja jäljitettäessä. Myös vuonna 1969 valmistuneen Leikkikalugangsterin osalta löytyy näistä kattava luettelo.

Leikkikaluyhtymä oli MK-Tuote Arinatie 12. Leikkikaluyhtymän piha oli Karl Fazerin suklaa- ja makeistehtaan pääkonttorin edustalla Vaaralassa (Fazerintie 7). Pääkonttorissa kuvattiin myös leikkikaluyhtymän aulan kohtaukset.

Krakströmien asunto oli lähdeteoksen mukaan Spede Pasasen koti Laukkaniementie 1 C 15. Räntävaara saa taulun ravintola Kalastajatorpalla. Kohtaus jossa King, Räntävaara ja gangsterikimma ovat ravintolassa taas kuvattiin ravintola Oltermanni-Killassa Kansakoulunkatu 10 A.

Rännikohtausta ei luettelosta löydy, mutta elokuvan viemäri sijaitsi Hermannissa. Pankkisali oli kirjan tietojen mukaan Kansallis-Osake-Pankin sali Pohjolan talossa Aleksanterinkatu 44. Lunnaiden vientipaikkaa ei erikseen mainita, mutta "öinen etsintä ja lelusukellusveneen vesillelasku" tapahtuivat Kivilammella (onkohan kyse Espoon Kivilammesta)? Autokauppa oli VW-Auto Näkinkuja 5.

Suomen kansallisfilmografia löytyy monista HelMet-kirjastoista. Elokuvan tietoja voi tarkemmin tutkia osasta 7.
http://luettelo.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=Suomen+kansallisfilmografi...

Kommentit (0)

Vastauksesi