Onko täysi-ikäisellä Suomen kansalaisella pakko olla asunto, tai postiosoite?

Onko täysi-ikäisellä Suomen kansalaisella pakko olla asunto, tai postiosoite?

Onko täysi-ikäisellä Suomen kansalaisella pakko olla asunto, tai postiosoite? Jos on täysin asunnoton, niin minne henkilölle lähetetty posti päätyy?

Vastaus

Hei,

Pahoittelut vastauksen viipymisestä.

Jos vakituista asuntoa ei ole, posti voidaan lähettää esimerkiksi ns. Poste restante -osoitteeseen, jolloin posti päätyy itse valittuun Postin toimipisteeseen, josta postin voi sitten noutaa. Mutta muuten jätän puheenvuoron Helsingin maistraatille, josta ystävällisesti vastattiin tiedusteluuni:

"Kenelläkään ei ole pakko olla asuntoa tai postiosoitetta. Jos on asunnoton, on henkilön syytä ilmoittaa maistraatille asunnottomuudesta ja postille tehdä postiosoitteen muutos, jotta posti ohjautuisi haluttuun osoitteeseen. Postille ilmoitettu postiosoite voi olla postilokero, poste restante, normaali katuosoite, toimiston osoite jne.

Muuttoilmoituksen voi tehdä lomakkeella, puhelimitse tai netissä. Lomakkeissa (löytyy posteista ja maistraateista) on maistraatin osiossa kohta "VVA (vailla vakinaista asuntoa). Asuinosoitetta ei ole." Tuon kohdan ruksaamalla (ja lisäksi muuttopäivän, henkilötiedot jne. täyttämällä) asiakas voi ilmoittaa asunnottomuudestaan väestötietojärjestelmään. Maistraatin tallennettua muuton henkilön osoitekohta on tyhjä."

Lisätietoa Poste restantesta:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Poste_restante

Kommentit (0)

Vastauksesi